Advertentie

OM eist boete voor wethouder in rel Steenbergen

Voor smaad over een vlogger is maandag 350 euro boete geëist tegen een voormalig wethouder van de gemeente Steenbergen. Volgens de aanklager heeft ex-wethouder Vincent van den Bosch in de regionale media leugens verspreid over de vlogger die hem met zijn filmpjes over de Steenbergse politiek treiterde en uitdaagde.

12 februari 2019

Dorpsgek

Het conflict tussen vlogger Vladimir Hornicek en toenmalig D66-wethouder Vincent van den Bosch werd in november 2015 een grote internethit. De wethouder ging voor de camera van Hornicek uit zijn dak, noemde de vlogger een 'dorpsgek' en hij gaf hem een duw. Het filmpje luidde zijn vertrek als wethouder in.

Voor de vermeende mishandeling in het filmpje is volgens de aanklager geen bewijs. Voor belediging wel maar omdat die werd uitgelokt en omdat het filmpje al ernstige gevolgen heeft gehad voor de ex-wethouder, vroeg de officier van justitie daar geen straf meer voor.

Smaad

In de nasleep van de rel stuurde de oud-wethouder onder andere aantijgingen over het criminele verleden van de vlogger naar de pers. Volgens de aanklager levert dat bewijs op voor smaad. Ook de vlogger en een kunstenaar stonden maandag terecht voor hun filmpjes waarin ze de politiek in Steenbergen op de hak nemen. Zij kunnen volgens de officier van justitie echter niet veroordeeld worden voor stalking en belediging van de ex-wethouder. De aanklager vroeg om vrijspraak omdat politici meer moeten kunnen verdragen. 'De filmpjes zijn vervelend maar er is geen grens overschreden’, zei hij. Voor het verwijt dat de wethouder ook privé is gestalkt is geen bewijs, aldus de officier van justitie. De rechtbank in Breda doet over twee weken uitspraak in de drie strafzaken. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie