of 59232 LinkedIn

Meer boetes bij schending privacy

Het College bescherming persoonsgegevens (Cbp) mag vaker boetes uitdelen bij overschrijding van privacyregels, heeft staatssecretaris Fred Teeven gemeld.
2 reacties

Het College bescherming persoonsgegevens (Cbp) mag straks vaker een boete uitdelen aan overtreders van privacyregels. Dit meldde staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) mede namens minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) maandag aan de Tweede Kamer. Het plan stond al in het regeerakkoord.

Op de bon
Het Cbp, dat in de toekomst Autoriteit persoonsgegevens gaat heten, mag bijvoorbeeld een boete uitdelen als persoonsgegevens niet op een behoorlijke en zorgvuldige manier zijn verwerkt of langer worden bewaard dan noodzakelijk is. Op de bon slingeren mag eveneens als de beveiliging niet deugt, het beheer van persoonsgegevens slecht is georganiseerd of gevoelige informatie over burgers, zoals hun politieke voorkeur of levensovertuiging, is misbruikt. 
De boetes kunnen oplopen tot 810.000 euro in het allerernstigste geval. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henk op
Jammer dat er geen bewaking en controle op de privacy zit. Waar blijven trouwens alle medische en anderepersoonsgegevens als mensen van zorgverzekeraar switchen?
Door Alex (oud-raadslid) op
Prima, ben benieuwd. Er wordt teveel gerommeld met persoonsgegevens. En fors moeten betalen lijkt de enige remedie.