Advertentie

Limburgse burgemeesters willen proefproces wietteelt

Acht Limburgse burgemeesters van coffeeshopgemeenten willen mogelijk nog dit najaar een proefproces uitlokken om te kijken of wietteelt onder overheidstoezicht is toegestaan. Ze willen de rechtszaak uitlokken door een bedrijf vergunning te geven om wiet te kweken, vertelde burgemeester Paul Depla (PvdA) van Heerlen woensdag naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

18 juni 2014

Burgemeesters van de acht Limburgse coffeeshopgemeenten willen mogelijk nog dit najaar een proefproces uitlokken om te kijken of wietteelt onder overheidstoezicht is toegestaan. Ze willen de rechtszaak uitlokken door een bedrijf vergunning te geven om wiet te kweken, vertelde burgemeester Paul Depla (PvdA) van Heerlen woensdag naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

Confrontatie

De Limburgse gemeenten zoeken zo de confrontatie met VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) die zegt dat gereguleerde wietteelt niet mag. Burgemeester Depla meent dat de rechter dat maar moet bepalen: ,,We willen van de rechter zekerheid dat reguleren mag, anders heeft zo'n wietbedrijf straks ook een probleem. We moeten uit de theoretische discussie komen. De rechter kan duidelijkheid bieden.''


Wietkweker

Waarschijnlijk dit najaar nemen de burgemeesters van de acht Limburgse coffeeshopgemeenten een beslissing over de vergunning voor een wietkweker, kondigde hij aan.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Goed initiatief van Depla (lokale pvda); op fossielen als Opstelten kun je niet wachten want die zijn moordend traag.
Advertentie