Advertentie

Kerkrade weer in zee met omstreden projectontwikkelaar

De verdachte projectontwikkelaar Piet van Pol gaat in Kerkrade een nieuw winkelcentrum, appartementen, een bibliotheek en een theater bouwen. De gemeente Kerkrade heeft op hoofdlijnen een akkoord met hem gesloten. Dat maakte de gemeente maandag bekend.

03 juni 2013
Jos van Rey

Piet van Pol wordt door justitie verdacht van het betalen van smeergeld aan de voormalig Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey. Door alle commotie over de corruptieaffaire rond Van Rey zag Van Pol zich gedwongen een deel van het personeel te ontslaan en zijn bedrijf fors te reorganiseren.

Maar dat is voor Kerkrade geen reden om niet met hem in zee te gaan. ,,Er zijn geen cadeautjes uitgedeeld aan de ontwikkelaar, Kerkrade krijgt waar voor zijn geld'', zei burgemeester Jos Som maandag.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Gerardus Johanna / fabrieksarbeider
Projecten van deze omvang moeten Europees aanbesteed worden. Het is onwaarschijnlijk dat dit hier gebeurd is. Door niet aan te besteden kan de gemeente later ook niet meer sturen, als iets toch anders moet dan eerst gepland. Dan geef je het helemaal uit handen. Het is ook de vraag of hier bewonersparticipatie heeft plaatsgevonden. Dit geval riekt niet fris...
Wim
Gaat het er niet om of Jos van Piet een cadeau krijgt en niet of Piet een cadeau van de gemeente krijgt? Die Jos toch. Wat een belhamel. Hij weet het toch maar altijd weer handig te brengen.
O. ten Hove
Is Jos Som de volgende die gaat vallen?
Niek / jurist
"Er zijn geen cadeautjes uitgedeeld aan de projektontwikkelaar" zegt de burgemeester. Maar het gaat altijd er om of de projektontwikkelaar cadeautjes heeft uitgedeeld. Een beter antwoord had geweest dat het project Europees was aanbesteed en dat Van Pol de beste inschrijving had gedaan. Maar het is de vraag of er uberhaupt sprake is geweest van een aanbesteding danwel een andere manier om de beste aanbieding voor het minste (belasting)geld te krijgen.
Kritikus / Geen Hagenees
Is er wel een officiële aanklacht tegen Piet van Pol ingediend ? Ik heb daar nooit iets over gelezen.

Flip Zolderman
Is Som onnozel en naief of moeten we meteen maar even zijn bankafschriften grondig laten checken?
Advertentie