Advertentie

Installatie Marcouch in Arnhem verstoord

De installatie van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem is kort verstoord. Drie actievoerders riepen tijdens de bijzondere raadsvergadering in het Arnhemse stadhuis vanaf de publieke tribune 'Marcouch wegwezen'. Ook bliezen ze op fluitjes. Aanwezige politiemensen verwijderden het trio uit de zaal.

01 september 2017

De installatie van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem is kort verstoord. Drie actievoerders riepen tijdens de bijzondere raadsvergadering in het Arnhemse stadhuis vanaf de publieke tribune 'Marcouch wegwezen'. Ook bliezen ze op fluitjes. Aanwezige politiemensen verwijderden het trio uit de zaal.

Pegida
Buiten verklaarden de twee mannen en een vrouw tegen de pers dat ze van Pegida Nederland zijn. Ze zijn opgepakt voor het verstoren van een raadsvergadering, zei een politiewoordvoerster. Het gaat om een 37-jarige vrouw en 66-jarige man uit Spijkenisse en een 35-jarige man uit Hoofddorp.

Eerdere demonstraties

Pegida en de PVV demonstreerden al eerder tegen de benoeming van de PvdA-burgemeester met Marokkaanse wortels. Marcouch noemde het in zijn installatierede éen schande dat de Haagse Wilders van de Arnhemse geschiedenis van strijdbaarheid en moed totaal geen besef bleek te hebben, toen hij kwam demonstreren tegen deze burgemeester die uit volle overtuiging trouw zweert aan wet en vaderland.' De PVV wil in Arnhem meedoen aan de volgende raadsverkiezingen.

Haatzaaiers buiten de deur

Marcouch is, zo zei hij, opgegroeid met het motto 'Kan wél.' Zo werd de tienjarige analfabete nieuwkomer van een dubbeltje een kwartje en nu burgemeester. Hij beloofde Arnhem 'criminelen, geweldplegers en haatzaaiers' buiten de deur te houden. 'Arnhem vond een burgemeester die veiligheid organiseert.'

Veel PvdA-prominenten, zoals Job Cohen, Lilianne Ploumen, Jetta Klijnsma en Gerdi Verbeet, waren vrijdag in Arnhem om hun partijgenoot te feliciteren. Marcouch volgt Herman Kaiser op, die zijn ambt om gezondheidsredenen moest neerleggen. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Keijzer
Het wordt tijd dat deze exclusieve vijver voor voormalige politiek actieve leden van een partij, tevens open gesteld wordt voor talenten daarbuiten.



Nauwelijks 300.000 leden hebben alle partijen tezamen. Een klein toplaagje die de zegen heeft van partijbesturen, kan doorstromen naar Tweede Kamer en als dat voorbij is hebben die mensen een exclusief uitzicht op een fantastisch baantje.



Dit is natuurlijk altijd zo geweest en wat is het resultaat? Een partij, die in Den Haag sterk slinkt, blijft zo onevenredig invloed uitoefenen daarbuiten. Van voormalige reus met reuzenvoeten, van politieke dwerg met reuzenvoeten overal in het land, maar die grote reuzenvoeten dan via die exclusieve politieke baantjes.



Het is maar wat je een democratisch proces noemt, als een heel beperkte groep, uit in totaal nauwelijks 300.000 leden (dus alle politieke partijen), zichzelf zo goed bedient.



Met Fortuyn kwam er weer breed politiek enthousiasme en van hoog tot laag. Dat is met zijn dood weer ingeploft. De Vlamingen kennen hun eigen weelde niet met moedige Bart de Wever. Burgermeester van Antwerpen, maar die hoogst interessante burgermeester en partijleider van de Nieuwe Vlaamse Alliantie, krijgt op de zeldzame momenten dat hij in Nederland op de buis is te maken met aanvallen zoals Fortuyn kreeg. De Wever heeft het over civiel nationalisme, zoals ook Fortuyn. Dat is niet etnisch bepaald, maar ethisch bepaald (moderniteit). Maar met het WOII syndroom ter linkerzijde is alles meteen extreem rechts en dus racistisch, xenofoob en noem maar op. Verlichtingsfobie wordt soepel verdraait naar islamfobie, mede gesteund door zogenaamde progressieve partijen ter linkerzijde en aanverwante media.



Fortuyn wilde al van het monopoly af, die uitgezwaaide politici hebben op hoogst interessante- en goed betaalde banen. Bart de Wever in Vlaanderen (partijleider N-VA en alternatief voor Vlaams Belang) wil daar ook van af. Beiden politiek opgekomen na 2000. Baudet wil terecht ook van die baantjes carrousel af.



En ja hoor, Baudet krijgt los van dit ook alle negatieve etiketten die de heren Fortuyn en De Wever ten deel vielen. Dat is het lot van ieder die zijn nek uitsteekt om de politieke status quo te ontstijgen. In dit geval omtrent een fantastische baantjesvijver voor uitgezwaaide politici.



Ik weet niet of Baudet het gaat redden als volkspartij. Dat is de N-VA in Vlaanderen (seculier) wel gelukt, maar met eenderde van de stemmen, toch afhankelijk van linkse partijen voor een coalitie. Graag anders een zusterpartij hier, De Nieuwe Nederlandse Alliantie, met Eerdmans en Pastoor bijvoorbeeld. Gezond verstand politiek. Pragmatisch, Integer en Menselijke maat en dat in het algemeen belang, primair van eigen land en burgers. De menselijke maat omvat ook de calculerende mens, solo of in een groep. Die lijkt ter linkerzijde politiek, niet te bestaan, of het mag niet bestaan in het gekoesterde utopische beeld, uitkijkend daarop vanaf een morele hoogvlakte, die men exclusief voor zichzelf claimt.

Herman
Het gaat helemaal de verkeerde onrechtvaardige valse kant op in dit land wat niet door de beugel kan is opeens allemaal goed en dat komt echt niet alleen maar in Arnhem voor.

De gemeenten leven nu in onschendbaarheid en hebben allemaal grote prullenbakken en bakken vol geld.De overheid vindt het allemaal wel goed.Zorgwekkende ontwikkelingen.
veestapel


PvdA feestje verstoord, de linkse applausmachine hapert.
Jeroen
We krijgen hele grote problemen in dit land en dat komt echt niet alleen door deze nieuwe burgemeester maar puur door de decentralisatie waar ze in den-haag geen vat meer op hebben men doet maar bij de gemeenten.
doeterniettoe / -
Maar om bij het onderwerp te blijven: en stel mafketels, opgehitst door politici, maken rumoer bij een democratisch proces met als beweegreden dat sommige bevolkingsgroepen achtergesteld moeten worden.

Geen slecht plan, laten we bij dit soort mafketels en hun aanvoerders beginnen
Advertentie