of 59232 LinkedIn

Inspraakorgaan Turken boos op burgemeester Gilze-Rijen

‘In het interview stelt de burgemeester dat alle Turkse inwoners van zijn gemeente op de hoogte zijn van illegale praktijken en daarover zwijgen’, aldus het IOT, dat vindt dat de burgemeester ‘een onheus beeld’ schetst van de Turkse gemeenschap in Gilze-Rijen.
Reageer

Burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze-Rijen heeft zich de woede op de hals gehaald van het Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT). De organisatie eist dat de burgemeester afstand neemt van zijn uitspraken over Turken en criminaliteit, die zaterdag in de Volkskrant werden gepubliceerd. In een brief aan de burgemeester dreigt het IOT dreigt naar de rechter te stappen als Boelhouwer dat niet doet.

Onheus beeld
‘In het interview stelt de burgemeester dat alle Turkse inwoners van zijn gemeente op de hoogte zijn van illegale praktijken en daarover zwijgen’, aldus het IOT, dat vindt dat de burgemeester ‘een onheus beeld’ schetst van de Turkse gemeenschap in Gilze-Rijen. Het IOT wil dat Boelhouwer een verklaring in de landelijke media publiceert, ‘waarin wordt rechtgezet dat alle Turken betrokken zijn bij of wetenschap hebben van criminele praktijken en daarover zwijgen’

Ondermijning van het gezag
Boelhouwer en zijn collega Jan Hamming (Heusden) waren geïnterviewd door de Volkskrant. Ze waarschuwden in de krant voor de groeiende ondermijning van het gezag door criminelen. Volgens hen hebben burgemeesters in Noord-Brabant steeds vaker te kampen met deze ondermijnende criminaliteit. Criminelen uit de drugsscene en de vrouwenhandel delen de lakens uit in buurten, infiltreren - vaak via stromannen - in het openbaar bestuur en zetten het gezag onder druk. Burgemeesters worden stelselmatig bedreigd, vertelden ze. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.