Advertentie

Hilversum blijft gebruikmaken van particuliere beveiligers

In Hilversum gaat verder met een proef waarin ze gebruik maken van particuliere beveiligers in uitgaansgebied Groest. Daarnaast neemt de gemeente extra maatregelen, zoals ophangen van camera's en het gebruik van mystery guests om overlast tegen te gaan.

27 september 2012

De gemeente Hilversum verlengt het toezicht door particuliere beveiligers in het uitgaansgebied rond de Groest in die plaats. Bovendien hangen in het gebied vanaf volgende week donderdag 6 beveiligingscamera's.

Ernstige geweldsincidenten

De gemeente huurde de particuliere beveiligers vorige maand in, nadat zich een aantal ernstige geweldsincidenten in het gebied had voorgedaan. Donderdag is besloten om dit experiment voort te zetten tot mei volgend jaar. De politie heeft tevens extra mankracht vrijgemaakt, aldus de gemeente.

Meerdere methodes

De gemeente heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gevraagd om in de proefperiode extra vaak te controleren op het naleven van de regels voor het schenken van alcohol. De gemeente stuurt ook mystery guests op pad. Jongeren die beschonken worden betrapt krijgen de keuze tussen een boete of een verplichte cursus bij de Jellinekkliniek.

Meekijken

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum gaat volgende week zaterdagavond zelf een kijkje nemen op de Groest, aldus zijn woordvoerster.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Groest, politiebureau, particuliere beveiliging.
PVe / sr. adviseur
Ik snap de gemeente niet. Die beveiligers hebben geen enkele bevoegdheid en mogen al helemaal geen geweld gebruiken. Recentelijk las ik nog dat bij enige beveiligers terecht de vergunning om beveiligingswerkzaamheden te mogen verrichten was ingetrokken omdat zij geweld hadden gebruikt. In dit licht bezien zou ik trouwens ook nimmer toestaan dat beveiligers (surveillance)honden mogen gebruiken, laat staan inzetten. M.i. moeten dergelijk toezichthoudende taken, waarbij gebruik van geweld niet valt uit te sluiten, bij uitsluiting door de overheid worden verricht en moet de inzet van particuliere beveiligers zoveel mogelijk worden teruggedrongen en hen zeker geen enkele bevoegdheid toekennen die een gewone burger ook niet zou hebben..
Advertentie