Advertentie

Gemeente viert opheffing

De Gelderse gemeente Millingen aan de Rijn viert haar opheffing. Per 1 januari verliest de gemeente haar zelfstandige positie.

07 september 2014

Millingen aan de Rijn viert vandaag feestlijk de opheffing van de gemeente. Vanaf 1 januari 2015 gaat de gemeente op in de zogenaamde MUG-gemeente, bestaande uit Millingen, Ubbergen en Groesbeek.

Curatele
De naam van het Gelderse dorp Millingen komt al sinds de Romeinse tijd voor op kaarten. Vandaag de dag telt de gemeente een kleine 6000 inwoners. In 2011 werd Millingen een zogenaamde artikel 12 gemeente. De gemeente kreeg en extra bijdrage uit het gemeentefonds om haar slechte financiële situatie het hoofd te bieden en kwam onder financiële curatele van het Rijk te staan. Feestelijke activiteiten
Met feestelijke activiteiten, optochten, optredens van diverse bands en een braderie viert de gemeente vandaag de aanstaande opheffing. Weinig bewoners hebben er moeite mee dat de gemeente haar zelfstandige positie verliest. Hoe de nieuwe gemeente vanaf 1 januari gaat heten, is nog niet duidelijk. 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Stef
Gum is wel een toepasselijke naam voor deze nieuwe gemeente. Want de namen Groesbeek, Ubbergen en Millingen worden uit het register van gemeentenaren gegumd.
O. Schuwer / Juridisch adviseur
Passende naam voor nieuwe gemeente is wellicht "Rotsooij". De Ooijpolder is een prachtig gebied, en deze gemeenten liggen erin dan wel omheen.
Advertentie