Advertentie

Gemeente Utrecht schenkt drank aan tiener

Utrecht heeft kortgeleden op een gemeentelijke bijeenkomst met veel ambtenaren zonder problemen alcoholhoudende drank geserveerd aan een tiener. Twee anderen, die duidelijk jonger waren dan 25 jaar, kregen een borrel zonder een identiteitsbewijs te laten zien.

15 december 2015

Gewaarschuwd
De handelwijze gaat rechtstreeks in tegen het eigen, strikte alcoholbeleid van de gemeente. Dat moet het Utrechtse college dinsdag toegeven in antwoord op vragen van de fractie van Student & Starter.

De cateraar die het zogenoemde stadsgesprek verzorgde is gewaarschuwd en zal als het nog eens gebeurt een bestuurlijke boete van 1300 euro krijgen.


Veel protest
In Utrecht moeten horeca-ondernemers een identiteitsbewijs vragen aan iedereen die niet duidelijk ouder is dan 25 jaar. Dat strenge beleid heeft al voor veel protest gezorgd. Het college erkent dinsdag dat 'de gebeurtenissen tijdens het stadsgesprek illustreren dat naleving de nodige inspanningen vergt.'

De gemeente gaat toch door met het inzetten van 'mystery guests' om het beleid te controleren. 'Die kan snel beoordelen of een ondernemer zich aan de plaatselijke regels houdt.' (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Erik
Dit bericht hoort in de Telegrof, niet hier. Incidenten. Wat is de bron BB?
Willem / AS
Nooit begrepen waarom je er minstens als 25 uit moet zien, wil je niet gevraagd worden om je legitimatiebewijs te laten zien. Die (discutabele) grens is toch 18 volgens de dominees in Den Haag?!
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
De morele politie is onder ons. Is er wel op gelet of er misschien iemand een sigaret opstak of een hamburger at? Overdrijven we dit niet een beetje?
Hans / Teammanager
BB is dit de informatie die je de volgers en lezers wilt brengen? Heeft dit nieuwswaarde? Toegevoegde waarde? Kunnen we er iets mee?
johannes / ambtenaar
Wat een onzin om hierover een artikel aan te besteden.
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
De normen en waarden van Balkenende, mannen, reiken ver. Zelfs tot aan hier.
Dianne Geerds / Medewerker Focusteam
Ik 'scan' de BB altijd even snel tijdens mijn werk. Mijn oog viel op dit artikeltje omdat het mijns inziens een nogal hoog 'sensatiezoekend' gehalte heeft. Voor mijn gevoel past het niet bij wat BB normaalgesproken schrijft. Meer iets voor een lokaal krantje met verbolgen medewerkers.
Advertentie