of 59232 LinkedIn

Gemeente Alkmaar verliest zaak tegen AZ

De gemeente Alkmaar heeft de rechtszaak verloren tegen voetbalclub AZ. Die draaide om de verhuizing van de club van Alkmaar naar Zaandam.
Reageer

AZ kan doorgaan met de plannen voor de bouw van een trainingscomplex in de Zaanstreek. De rechtbank in Haarlem wees dinsdagmiddag in kort geding alle vorderingen van de gemeente Alkmaar af. Daarnaast is de gemeente veroordeeld tot het betalen van de kosten van het geding. Dat meldt RTV Noord Holland.

Verhuizing

De gemeente sleepte AZ voor de rechter vanwege de verhuizing, waartoe AZ half mei besloot. Op dat moment onderhandelden Alkmaar en AZ al enkele jaren over een nieuw trainingscomplex in de Alkmaarse westrand, volgens de gemeente op basis van een bindende overeenkomst uit 2011.

 

Intentieovereenkomst

Dat contract stond centraal in de rechtszaak, waarmee Alkmaar wilde afdwingen dat AZ het trainingscomplex alsnog in Alkmaar realiseert. Volgens de gemeente maakt de overeenkomst de deal die AZ met Zaanstad sloot onrechtmatig. Maar volgens AZ ging het in 2011 slechts een intentieovereenkomst met de gemeente Alkmaar aan.
 
Keuzevrijheid 

,,AZ had keuzevrijheid en heeft die gebruikt", aldus de advocaat van AZ destijds. ,,En de gemeente Alkmaar heeft die geaccepteerd. Toen AZ eind vorig jaar liet weten de gesprekken met Zaanstad te beginnen, heeft Alkmaar nooit geprotesteerd. Maar als je bindende afspraken hebt, dan sta je toch niet toe dat AZ onderhandelt met een ander?"

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.