Advertentie

Geen onderzoek naar lek rapport Laarbeek

Het hof oordeelt dat er onvoldoende aanwijzing is voor een of meer concrete daders. 'Er mag niet worden verwacht dat verder onderzoek nader bewijs zal opleveren', aldus de uitspraak. Voor zover bekend kenden negentien personen de inhoud van het vertrouwelijke rapport over het funcitoneren van burgemeester Ubachs van Laarbeek.

08 april 2015

Het Openbaar Ministerie (OM) hoeft niet op zoek naar het lek van een geheim rapport over het functioneren van voormalig burgemeester Hans Ubachs van de Brabantse gemeente Laarbeek. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat besloten over een klacht van de gemeenteraad van Laarbeek.

Onvoldoende aanwijzing

Het hof oordeelt dat er onvoldoende aanwijzing is voor een of meer concrete daders. 'Er mag niet worden verwacht dat verder onderzoek nader bewijs zal opleveren', aldus de uitspraak. Voor zover bekend kenden negentien personen de inhoud van het vertrouwelijke rapport. Delen uit het rapport belandden vorig jaar bij het Eindhovens Dagblad.

Beschadigen

Het vermoeden bestaat dat er strategisch en selectief is gelekt om de burgemeester te beschadigen. De gemeenteraad deed aangifte maar het OM weigerde de zaak verder te onderzoeken omdat er toch geen resultaat was te verwachten. De gemeenteraad wenste zich niet neer te leggen bij die beslissing en stapte naar de rechter.

Verstoorde verhoudingen
Het kritische rapport luidde het vertrek in van burgemeester Hans Ubachs. Vanwege verstoorde verhoudingen en leugentjes werd het vertrouwen in de D66-burgemeester opgezegd. Hij weigerde in eerste instantie zelf te vertrekken maar concludeerde in januari alsnog dat een terugkeer onmogelijk was geworden. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie