Advertentie

'Formule 1 komt naar Zandvoort'

Het circuit van Zandvoort draait vanaf volgend jaar zeker 5 jaar mee in het programma van de Formule 1. De eerste race wordt volgend jaar gereden, zo meldt RTL Nieuws zaterdagavond. De zender baseert zich op meerdere bronnen rondom de organisatie van de prestigieuze autorace.

11 mei 2019
racing-3415413-640.jpg

Het circuit van Zandvoort draait vanaf volgend jaar zeker 5 jaar mee in het programma van de Formule 1. De eerste race wordt vermoedelijk in de lente van 2020 gereden, zo meldt RTL Nieuws zaterdagavond. De zender baseert zich op meerdere bronnen rondom de organisatie van de prestigieuze autorace. 

Formeel neemt organisator Formula 1 Management (FOM) de beslissing pas in juni, maar volgens RTL worden de contracten volgende week ondertekend. Met de organisatie van de Dutch Grand Prix, de eerste Formule 1-race op Nederlandse bodem sinds 1985, gaat een wens van vele fans en de Zandvoortse gemeenteraad waarschijnlijk in vervulling: Max Verstappen op eigen bodem te zien rijden. 'Ik zou het zó gaaf vinden voor Zandvoort.’ zei wethouder Ellen Verheij vorige maand in Binnenlands Bestuur.

De organisatie van een Formule1-race kost naar schatting tussen de 30 en 40 miljoen euro. Zandvoort heeft beloofd de komende drie jaar 4,1 miljoen euro te investeren in een mobiliteits- en verkeersplan om het Formule 1-circus weer naar de Noord-Hollandse badplaats te halen. 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans de Bruyn
Denkt de wethouder ook aan het milieu? De wegen naar Zandvoort zullen vollopen en filevorming veroorzaken. En de trein? Er is maar 1 route (dubbelsporig). Men haalt zich waarschijnlijk onoplosbare problemen op de hals. En dat alleen maar om een Nederlander te zien rijden! Daarvoor kan men ook naar Zolder(B) en Hockenheim (D).
erik elzinga / nvt
misschien vanaf 2022 allemaal electies rijden?het is maar een oplossing?
Advertentie