Advertentie

Dantumadeel schrapt evenementenvergunningen

In een poging tot deregulering schaft de gemeente Dantumadeel de vergunningsplicht voor evenementen voor minder dan 500 mensen af. Enkel een melding van het evenement door de organisatie volstaat.

07 april 2009

Vereenvoudiging
Voor jaarlijks terugkerende evenementen krijgen organisatoren voortaan een vergunning voor onbepaalde tijd. Ook de collectevergunning verdwijnt en wordt vervangen door algemene regels. Daarnaast worden exploitatievergunningen voor horeca vanaf nu gekoppeld aan de zaak in plaats van aan een persoon en wordt de aanvraag en afhandeling van bijzonder bijstand vereenvoudigd.

Kapvergunning
Een paar jaar geleden werden ook al regels geschrapt. Kapvergunningen werden beperkt tot monumentale bomen. ‘Dat maakt het eenvoudiger voor mensen die een boom op hun erf willen kappen. Daarbij was het ook efficienter voor ons personeel’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Nieuwe regels
De deregulering komt voort uit een plan dat vier samenwerkende gemeenten in Noordoost-Friesland (Dantumadeel, Dongeradeel, Achtkarspelen en Kollumerland C.A.) hebben gemaakt naar aanleiding van een onderzoek. De regels bezorgden het administratieve personeel veel werk, maar toch is het niet zo dat het werk nu minder wordt. ‘Er is een tendens naar minder regels, maar aan de andere kant komen er ook weer regels bij. Nu heeft het personeel meer tijd om zich met die nieuwe regels bezig te houden’, aldus de woordvoerder.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Cees Vos / Raadsgriffier
Fijn dat de gemeente Dantumadiel in het nieuws komt met zo'n bericht (per 1 januari 2009 een nieuwe naam voor onze gemeente).
Advertentie