Advertentie

Coalitiebreuk na debacle met woningstichting

De Partij Samenwerking (PS) stapt uit de coalitie in Geertruidenberg nadat vorige week hun wethouder Wim Quirijnen is weggestuurd.

05 juni 2013

De Partij Samenwerking (PS) stapt uit de coalitie in Geertruidenberg nadat vorige week hun wethouder Wim Quirijnen werd weggestuurd. De wethouder kreeg een motie van wantrouwen na een debat over de risico’s die zijn genomen bij de zieltogende Woningstichting Geertruidenberg (WSG).

Vertrouwen beschadigd
Fractievoorzitter Cor Bouwens van PS zegt woensdagochtend dat het vertrouwen in de coalitiepartners is beschadigd. De resterende coalitie houdt een nipte meerderheid en de overige collegeleden hebben dinsdag definitief besloten door te gaan.

Corporatie in problemen
WSG raakte in 2011 in diepe financiële problemen door onverantwoorde aankopen die zouden zijn gedaan door voormalig directeur Peter Span. WSG wordt nu opgeheven en met 21 miljoen euro steun worden 4000 woningen ondergebracht bij andere corporaties.

Lening uit 2009
De gemeente en de provincie Noord-Brabant staan sinds 2009 garant voor een lening van 25 miljoen euro aan WSG. De vraag is of die lening nog wordt afgelost.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie