of 59232 LinkedIn

Burgemeester van Bussum tijdelijk weg

Volgens een gemeentewoordvoerder is er sprake van een ,,integriteitskwestie''; op details wilde hij maandagavond desgevraagd niet ingaan. Het zou om dubbele woonlasten gaan.
4 reacties

Burgemeester Henk Heijman van Bussum legt tijdelijk zijn functie neer. Dit heeft de provincie Noord-Holland maandag laten weten. Commissaris van de koning Johan Remkes laat een onafhankelijk onderzoek verrichten naar het declaratiegedrag van de burgemeester. Volgens een gemeentewoordvoerder zal dat ongeveer een maand duren. In de tussentijd worden de burgemeesterstaken waargenomen door locoburgemeester Adriana van den Berg.

Integriteitskwestie
Volgens een gemeentewoordvoerder is er sprake van een ,,integriteitskwestie''; op details wilde hij maandagavond desgevraagd niet ingaan. Volgens De Telegraaf ligt Heijman onder vuur wegens tienduizenden euro's aan mogelijk ten onrechte ontvangen vergoedingen wegens dubbele woonlasten. Het onderzoek vindt plaats op Heijmans eigen verzoek, aldus de provincie. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arthur Graaff (hoofdred.) op
Heijman komt nooit meer terug. Er komt nog veel meer naar boven: Hij is trouwens net 65 geworden, tijd om ermee op te houden in zijn geval.
Hij schijnt nu ook een fiets ontvreemd te hebben, en bovendien mogelijk een auto.
Vandaag en morgen kan de Eerste Kamer nog beslissen of de fusie van Bussum wel in deze vorm moet doorgaan. Dinsdag is in principe de stemming, maar of deze doorgaat is nog niet zeker. Er is volgens de griffie van de EK een kleine 'mailstorm' uit Bussum opgestoken.

Dan is er zijn rol in het fusieproces: volgens goede bronnen heeft hij buiten bepaalde raadsleden om gecorrespondeerd met de provincie en andere betrokkenen.
Hij heeft door zich door de VVD te laten leiden, voor een behoorlijke tweespalt in de raad gezorgd.
Hij heeft in zijn oude gemeente een heel omstreden rol gespeeld in de affaire-Beurskens, een wethouder die zonodig weg moest
In Bussum trachtte een VVD-raadlsid, Bellaart, de berichtgeving op Dichtbij.nl over deze affaire te censureren. Dat leverde hem een stuk of 15 gele kaarten op.

Heijman heeft ook tegengehouden dat schriftelijke vragen en antwoorden van raadsleden op de site wiorden gepubliceerd. Die site is trouwens lamentabel.

Intussen heeft Joyce Sylvester van Naarden verklaard evt wel BM te willen worden van de fusiegemeente.
Door henk (ambtenaar) op
Het zou goed zijn als in alle gemeenten de wijze van declareren en de bedragen openbaar worden gemaakt, zodat iedereen kan zien waar het geld van de inwoners aan wordt besteed. En dan niet een totaalbedrag maar per persoon aangegeven wat hij/zij aan declaraties heeft ingediend/ontvangen. Ik weet zeker dat wij ons kapot schrikken, want er worden kapitalen uitgekeerd aan reis- en verblijfkosten, etentjes en aanschaf 'noodzakelijke' materialen.
Door Plafond op
..alweer in het calvinistische Noord-Holland, allemaal materialisten. Je kunt maar één Heer dienen..
Door Hubert (bestuurder) op
Deze burgemeester ontvangt een vergoeding voor zijn nog niet verkochte woning in Lievelde.....echter hij heeft daar helemaal geen eigen woning!! Hij woonde daar in een huurwoning een vleesverwerkend bedrijf die hij notabene gewoon doorverhuurt. Daarnaast schijnt hij nog andere kosten te declareren terwijl hij allang in Bussum had meoten wonen. Ik vraag mij af wie in Bussum de declaraties van de collegeleden goedkeurt en welke regels daarbij worden gehanteerd. Vriendjespolitiek? Als dat de gemeentesecretaris zal deze ook tegen het licht moeten worden gehouden.