Advertentie

Burgemeester Aalderink weer aan de slag

Henk Aalderink hervat vanaf 1 januari zijn werkzaamheden als burgemeester van Bronckhorst. Dat besluit is in overleg met Gelders commissaris van de koning, Clemens Cornielje, genomen. Bij de VVD-burgemeester werd in de zomer tumor geconstateerd.

09 december 2013

Henk Aalderink hervat vanaf 1 januari zijn werkzaamheden als burgemeester van Bronckhorst. Dat besluit is in overleg met Gelders commissaris van de koning, Clemens Cornielje, genomen.

Stabiel beeld ziekte

Bij Aalderink werd tijdens de zomervakantie een tumor ontdekt. Terwijl hij een operatie en behandelingen onderging, werden zijn taken waargenomen door Fred de Graaf, oud-burgemeester van Apeldoorn.  De gemeente Bronckhorst maakte vandaag bekend dat de behandelingen van Aalderink doorgaan, maar de ziekte een dusdanig stabiel beeld geeft dat hij weer kan terugkeren op zijn post.

Europa-debat Binnenlands Bestuur

Aalderink vertelde Binnenlands Bestuur onlangs dat hij wel ernstig ziek was, maar zich niet ziek voelde. Op het gemeentehuis kwam hij zelden, om zijn waarnemer niet voor de voeten te lopen. Af en toe vertoonde hij zich wel bij openbare bijeenkomsten, zoals bij het Europa-debat van Binnenlands Bestuur in Houten, eind november.

Beste Lokale Bestuurder 2012

Door lezers en redacteuren van Binnenlands Bestuur werd Aalderink (64, VVD) begin dit jaar uitgeroepen tot Beste Lokale Bestuurder 2012. Die uitverkiezing dankte hij onder andere aan zijn inzet voor de plattelandsgemeenten - Aalderink is voorzitter van P10 - en de Europese zaak. In juni 2012 werd hem vanwege zijn inspanningen voor Europa al de EuroNederlander Award 2012 uitgereikt

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie