of 59232 LinkedIn

Brievenstroom beroepsklager aan banden gelegd

De man die de gemeente Dordrecht jarenlang heeft bestookt met duizenden brieven, moet hiermee stoppen. Hij mag nog maximaal twee brieven of e-mails per maand sturen. Voor iedere brief meer moet hij een dag de cel in, met een maximum van een jaar. Dat bepaalde de rechtbank in Dordrecht donderdag.
2 reacties

De man die de gemeente Dordrecht de afgelopen jaren heeft bestookt met duizenden brieven, moet hiermee stoppen. Hij mag nog maximaal twee brieven of e-mails per maand sturen.

Cel in
Voor iedere brief meer moet hij een dag de cel in, met een maximum van een jaar. Dat bepaalde de rechtbank in Dordrecht donderdag. Ook andere vormen van contact vallen onder de bepaling. De gemeente had de rechtbank gevraagd om de 'klager' Mustafa Karasahin een dergelijk gebod op te leggen. De man verstuurde in 2 jaar tijd 3.500 brieven aan de gemeente.

 

Gemeente pesten

Zijn advocaat stelde eerder dat hij dat deed uit wraak. Karasahin zelf gaf toe dat hij de gemeente wil pesten en op kosten wil jagen. De affaire zou zijn begonnen omdat Karasahin, die veel panden bezit, zich als huisjesmelker niet aan de gemeentelijke regels zou houden. Hij vond dat de gemeente met twee maten meet.

Hoop
Een woordvoerder van de gemeente Dordrecht liet weten ,,te hopen'' dat Karasahin nu ophoudt met het sturen van brieven. Als dat niet zo blijkt te zijn, zal de gemeente zeker gebruik maken van de mogelijkheid de man achter tralies te krijgen. De woordvoerder bevestigde wel dat Karasahin na de uitspraak heeft gezegd door te gaan met schrijven, misschien onder een andere naam. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wim Vreeswijk (Belastingadviseur) op
De bewuste Turkse veelschrijver uit Dordrecht heeft gisteravond op de televisie al gemeld dat hi plan B gaat uitvoeren. Dat wil zeggen: hij gaatj nu de massa's brieven nu verzenden via zijn talrijke familieleden. Dus dit gevecht is m.i. nog lang niet afgelopen in Dordrecht
Door Nobby (animal cop) op
Aan dit geval kun je zien hoe de rechtsbescherming in Nederland is doorgeslagen. Dit kost de belastingbetaler miljoenen. Veel beter is om de dader financieel te treffen als duidelijk is dat het om misbruik van overheidsvoorzieningen gaat. Wanneer dit soort systemen gereset worden, hoeft er volgens mij lang niet zoveel bezuinigd te worden en kunnen ambtenaren ook weer gaan doen waarvoor ze aangetrokken zijn.