Advertentie

Wethouder Fiers overleeft woonwagendebat

De oppositie verwijt de Eindhovense PvdA-wethouder Mary Fiers (Woonwagenzaken) dat ze te weinig controle heeft gehouden op de verhuizing van een groep woonwagenbewoners.

27 februari 2013

De Eindhovense PvdA-wethouder Mary Fiers (Woonwagenzaken) heeft dinsdagavond een urenlang raadsdebat over de uit de hand gelopen verhuizing van woonwagens overleefd. Een motie van wantrouwen van de voltallige oppositie kreeg geen steun van de coalitiepartijen. Ook voor een raadsenquête was geen meerderheid.

Verhuizing
De oppositie verwijt de wethouder dat ze te weinig controle heeft gehouden op de verhuizing van een groep woonwagenbewoners. Vermoedelijke fraude door een ingehuurde projectleider werd daarom niet gesignaleerd. Een bedrag van 2,2 miljoen euro dat aan de betrokken woonwagenbewoners is uitgekeerd voor verhuizing of schade kan niet worden gerechtvaardigd. De schade voor de gemeente is geschat op 1 miljoen euro.

Snelheid en daadkracht
,,Wij missen reflectie op het eigen functioneren’’, zei fractievoorzitter Ans Heesterbeek van oppositiepartij SP over de wethouder. Volgens oppositiegenoot CDA waren snelheid en daadkracht belangrijker en liepen de kosten daarom uit de hand.

Competent en integer
Haar eigen PvdA zegt dat Fiers niet de enige schuldige is aan het drama en meent dat ze competent én integer is.

Maatregelen
De wethouder erkende dat de controle beter had gemoeten. Het college van Eindhoven heeft een lange reeks maatregelen genomen en aangekondigd om herhaling te voorkomen. Er zijn disciplinaire maatregelen genomen tegen de betrokken ambtenaren, medewerkers worden voortaan beter gescreend en de alertheid op budgetten is vergroot, zei wethouder Staf Depla (Financiën). ,,De kans op herhaling is beduidend kleiner en wordt nog minder’’, beloofde hij.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Wat weer een giller. Als je als eerzame en belastingbetalende burger een keer recht heb op planschade wurmt de gemeente zich in allerlei bochten en kronkels om het je zo moeilijk mogelijk te maken. Tot manipulatie van deskundigenrapporten aan toe.

Maak je er een potje van, dan trekt de gemeente de knip. Wat een waardeloze wereld is het in Eindhoven.
Anoniem
Zo, zo, de de verantwoordelijke bestuurder mag nu gewoon gezellig door zonder verdere consequenties en alleen de betrokken ambtenaren zijn gesanctioneerd? WIE is hier verantwoordelijk???
Advertentie