Advertentie

Raad Maastricht wil wiet voor buitenlanders

Als coffeeshops vanuit het centrum naar de stadsranden verspreid zijn, moeten buitenlanders er wiet kunnen kopen, aldus een meerderheid van de raad.

11 december 2012

Een meerderheid van de gemeenteraad van Maastricht wil dat buitenlanders wiet kunnen kopen in coffeeshops, zodra die vanuit het centrum naar de stadsranden verspreid zijn. Dit spreidingsbeleid was al eerder door de raad afgesproken, maar de wietpas gooide roet in het eten.

Welkom

De Raad van State wil dat Maastricht het spreidingsbeleid van coffeeshops beter onderbouwt in het licht van de wietpas. De fracties van PvdA, GroenLinks, D66, SP en twee lokale partijen verwerpen in een maandag uitgegeven verklaring de wietpas en willen dat buitenlanders welkom zijn in de straks gespreide coffeeshops. Ook moet de wietteelt gelegaliseerd worden, vindt de raad in meerderheid.

Thuisteelt harder aanpakken

,,Het voordeel van legaliseren is dat de thuisteelt hard kan worden aangepakt'', legde fractievoorzitter Bert Jongen van D66 uit. ,,Ook kan op die manier het THC-gehalte gecontroleerd worden, en bovendien kan er accijns worden geheven op de wietteelt.'' De partijen willen verder dat een identiteitsbewijs voldoende is voor toegang tot de coffeeshops. Nu eist burgemeester Onno Hoes dat de bezoekers ook een uittreksel van het bevolkingsregister bij zich hebben. ,,Met als gevolg dat er bijna geen hond meer naar een coffeeshop gaat'', aldus Jongen.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jos Praat / beleidsadviseur
Laat Opstelten het maar niet horen............
Willem Kamps
Geef de nietsvermoedende Opstelten een plakje spacecake bij de koffie. Wacht een halfuurtje en hij staat open voor een wetsvoorstel de boel te legaliseren en BTW en accijns te heffen. En passant geeft ie de tuinbouw en dus de werkgelegenheid en de economie een flinke impuls.
Jos Praat / beleidsadviseur
Willem,



ik deel je mening. Bak jij of bak ik?
Monique
@Jos en Willem

Helemaal met jullie eens, maar we mogen niet van baas Europa.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Hou het toch allemaal simpel en heb lak aan Europa. Maak een simpele wietpas en per dag kun je per persoon maar 2 gram kopen. Zorg voor een goede controle. Een soort OV-wietpas. ook verkrijgbaar voor andere Europeanen. Bij meer als 2 gram weigert de elektronische betaling.

Waarom denkt er geen enkele beleidsmaker meer logisch en pragmatisch in dit land ?



Of maak er een ruilhandeltje van:

Vlaamse friet voor Limburgse wiet !!



Al dat bestuurlijke gezeur.







Alfred
@ Monique



Europa gaat hier helemaal niet over.... hoe kom je erbij om dat daar neet te leggen....
Advertentie