Advertentie

Beslissing renovatie De Kuip ligt bij gemeenteraad

De gemeenteraad van Rotterdam moet het vernieuwbouwplan van de Kuip onder meer toetsen op de gevolgen voor de infrastructuur en buitenruimte.

01 mei 2014

Bouwbedrijf BAM mag dan de opdracht hebben gekregen De Kuip in Rotterdam te gaan verbouwen, definitief is dat nog allerminst. De gemeenteraad van Rotterdam moet het renovatieplan nog goedkeuren. De raad heeft het laatste woord.

Toetsen
Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Rotterdam in een reactie op de plannen die donderdag officieel zijn bekendgemaakt. De gemeenteraad moet het plan onder meer toetsen op de gevolgen voor de infrastructuur en buitenruimte. ,,Als het aantal bezoekers van 50.000 naar 70.000 gaat, heeft dat allerlei gevolgen voor openbaar vervoer en het aantal parkeerplekken’’, zegt een woordvoerster van de gemeente.

Vernieuwbouwplan
Het zogeheten ‘vernieuwbouwplan’ moet een stadion opleveren met ongeveer 70.000 zitplaatsen, 90 sponsorruimtes en 6300 stoelen voor sponsors. Dat betekent dat de tweede ring van het stadion moet worden verhoogd. Het oude Maasgebouw maakt plaats voor nieuwbouw. Aan de kant van het NS-station verschijnt eenzelfde soort gebouw. Een ingenieuze dakconstructie van kunststof tentdoek moet bezoekers droog houden bij slecht weer.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hannes Haganum / kritisch lezer
Een nieuwe tempel voor brood, spelen en zwartgeld.
Advertentie