Advertentie
carrière / Nieuws

Pans verruilt VNG voor Raad van State

Na tien jaar verlaat directievoorzitter Ralph Pans de Vereniging van Nederlands Gemeenten (VNG). Hij wordt op 1 maart 2013 benoemd tot Staatsraad bij de Raad van State.

14 december 2012

Ralph Pans verlaat de Vereniging van Nederlands Gemeenten (VNG). Hij gaat naar de Raad van State. Per 1 maart 2013 wordt hij Staatsraad in de afdeling bestuursrechtspraak.

Begrijpelijke keuze 

Pans is tien jaar directieraadsvoorzitter van de VNG geweest. Op 1 februari legt hij daar zijn werkzaamheden neer. VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma vindt het 'erg jammer' dat Pans weggaat. 'Aan de andere kan is het een begrijpelijke keuze om na tien jaar mooi werk voor de VNG iets anders te gaan doen. En dit is natuurlijk een prachtige stap.' Het bestuur van de VNG bekijkt binnenkort hoe de vrijkomende functie van Pans zal worden ingevuld.

Meer benoemingen

De Ministerraad besloot vrijdag om Pans per 1 maart 2013 te benoemen tot Staatsraad. Ook C. Wissels wordt dan Staatsraad. Zij is sinds 2007 hoofd van de afdeling Europees recht bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Rob Widdershoven wordt op 1 februari benoemd tot Staatsraad in buitengewone dienst. Widdershoven is sinds 1997 hoogleraar Europees Bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wouter de Vos
Met alle respect voor de heer Pans maar zal hij, die jaren achtereen de representant van de gemeenten in Nederland is geweest, nu ineens onafhankelijk recht kunnen gaan spreken, bij de Afdeling bestuursrechtspraak / RVS, tussen NB. die zelfde gemeenten en de rechtzoekenden ?
Marco / adviseur
Toch vreemd dat als een "rechter" PvdA sympathieën lijkt (!) te hebben dit steeds vermeld moet worden en daarmee tevens zijn of haar integriteit ter discussie wordt gesteld. Indien de "politieke kleur" anders is, bv die van PVV of VVD, wordt hiervan geen melding gemaakt. Dit terwijl, heden ten dage zeker, blijkt dat bij mn. VVD-ers in het openbare bestuur (steeds meer) vragen kunnen worden gesteld aan de integriteit... praktijkvoorbeelden te over lijkt me zo.

Als we eerst eens de kans geven aan mensen om zich te bewijzen in hun nieuwe functie voordat we ze al verguizen voor hun start.
Marco / adviseur
@Gerard: kan allemaal waar zijn, feit blijft dat het altijd PvdA-rechter (o.i.d.) is, maar zelden VVD- of CDA-rechter. Het feit dat het een PvdA(front)man is, heeft niets met de rest te maken, net zo min al was het een andere politieke-kleur-man; maar kennelijk dient het bij die ene kleur wel vermeld te moeten worden. Als je van mening bent dat hij niet geschikt is gelet op zijn (gebrek aan) vooropleiding, meldt dat dan en niet de politieke kleur. Dat laatste heeft niet te maken met de strekking van je boodschap: hij ontbeert kennis en kunde. Bij andere kleuren wordt het ook achterwege gelaten - en dat was de strekking van mijn verhaal...andere toedichtingen zijn voor jouw rekening.
Advertentie