of 59232 LinkedIn

Alders benoemd tot Nationaal Coördinator Groningen

Oud-minister Hans Alders moet voor een betere veiligheid en leefbaarheid van Groningers gaan zorgen. Hij is vrijdag door het kabinet benoemd tot Nationaal Coördinator Groningen.
5 reacties

Oud-minister Hans Alders moet voor een betere veiligheid en leefbaarheid van Groningers gaan zorgen. Hij is vrijdag door het kabinet benoemd tot Nationaal Coördinator Groningen.

Vijfjarenplan
Hij moet dit jaar nog met een vijfjarenplan komen voor de aanpak van de problemen die zijn ontstaan door aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Bewoners krijgen via lokale adviesgroepen een ,,prominente rol'' bij de invulling van het plan. 
Alders komt aan het hoofd te staan van de Overheidsdienst Groningen waar ongeveer honderd mensen komen te werken. Ze gaan volgende maand aan de slag. Een klein aantal van hen gaat werken in Den Haag.

Vaart maken
Volgens minister Henk Kamp (Economische Zaken) kan met de benoeming van Alders en de nieuwe dienst 'vaart worden gemaakt met het aanpakken van de uitdagingen waar we in het aardbevingsgebied voor staan, zoals het grootschalig versterken van woningen en andere gebouwen'. De PvdA'er Alders (1952) is oud-commissaris van de Koningin in Groningen. Hij geeft het voorzitterschap van Energie-Nederland op en andere functies in deze sector op.

Conflicten oplossen
Volgens Alders moet de aanpak van de problemen met de komst van de dienst verbeteren. 'Doordat de verschillende overheden in één dienst gaan samenwerken kunnen de problemen in Groningen sneller en beter worden opgelost en in de toekomst zo veel mogelijk worden voorkomen', staat in een verklaring. 
De dienst moet onder meer zorgen van de getroffen bewoners wegnemen en conflicten oplossen. Verder richt de instantie zich op zaken als een goede tijdelijke huisvesting wanneer woningen worden versterkt en komt er een voorstel voor onafhankelijke bemiddeling bij geschillen.


Heldere procedures

'Voor veel bewoners en bedrijven is het nu onduidelijk bij wie ze moeten aankloppen als zij het niet eens zijn met bijvoorbeeld de afhandeling van schade. Dat moet afgelopen zijn. Er komt een heldere en toegankelijke procedure', aldus Alders.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Lm jongerius op
Inderdaad! Dezelfde mijnheer Kamp die zich inzake het windpark bij de afsluitdijk laat adviseren door de projectmanager van windpark fryslan bv ( de fam de Groot cs) Hoezo vrijheid en objectiviteit?? We leven zo langzamerhand in een bananenrepubliek!!!!
Door Fritz A. von Geusau op
Er was in heel Nederland natuurlijk geen andere geschikte kandidaat voor deze functie, dan deze grossier in banen en bijbanen. De politiek zorgt weer uitstekend voor zichzelf en haar (gewezen) broeders en zusters.
Door Gerard op
Zou kamp ook al die andere mislukkingen zoals het mislukken van het ict project bij defensie( speer/ 500 miljoen), het verzakken van de windmolens, etc. Ook naar alders doorschuiven?
Door Klein op
Zo geef je dus als minister (Henk Kamp) aan dat je het zelf ook niet meer weet.
Kamp is niet alleen een ramp, hij is een gestoorde gek. Die als Minister van Sociale zaken overal liep te verkondigen dat Nederland het beste pensioenstelsel van de wereld had (de gepensioneerden zelf weten wel beter..) en de Verscherpte wet fraudebestrijding bedacht (waardoor iedere uitkeringsgerechtigde bij voorbaat al als potentiële crimineel wordt aangemerkt).
Als Minister van Economische Zaken de bedenker van het Energie Akkoord, waardoor ieder huishouden minimaal 1000 euro aan energielasten EXTRA moet gaan betalen.
Deze totaalmalloot kan het aardbevingsprobleem in Groningen echter niet oplossen en roept daarvoor de hulp in van Mister Bijbanen nr. 1, Hans Alders.

Wie verlost ons land van deze henk ramp ?
Door Henk op
Alders heeft het weer voor elkaar. De man met de vele bijbanen (20 stuks in 2014) krijgt weer een vete kluif in de schoot geworpen. Als ondermeer president commisaris van pro rail geeft dit geen vetrouwen.