of 59232 LinkedIn

Afperser burgemeester Jorritsma veroordeeld

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere
2 reacties

2 liter goedkope sherry. Dat is de enige verklaring die een 43-jarige man uit Almere kan ophoesten voor doodsbedreigingen die hij stuurde naar Annemarie Jorritsma, de burgemeester van zijn woonplaats.

3 miljoen
Op 14 juni schreef de Almeerder op de site van het bouwbedrijf van Jorritsma's man dat hij de burgemeester binnen 5 jaar zou komen vermoorden. Ook zouden 'ze' haar familie vermoorden, te beginnen met haar kleinkinderen. De man schreef erbij dat hij 3 miljoen op zijn rekening wilde en dat hij al 50 keer aan de deur had gestaan.

Werkstraf en locatieverbod
De politierechter in Utrecht veroordeelde de bedreiger woensdag tot 80 uur werken, 1 maand voorwaardelijke celstraf, een contactverbod en een locatieverbod. Die straf had het Openbaar Ministerie (OM) woensdagmorgen ook geëist.

Geschrokken
,,Het was volledig uit de lucht gegrepen. Ik zag het de volgende ochtend en kon mezelf wel voor m'n kop slaan. Ik hoop dat de burgemeester dat ook te weten komt, want ik kan me voorstellen dat ze is geschrokken'', stelde de man. Agenten hadden de man 2 dagen na zijn bericht gevonden. ,,Als het een brief was geweest, had ik hem de volgende ochtend kunnen verscheuren'', aldus de Almeerder.

Reclassering
De politierechter waarschuwde dat de laagdrempeligheid van internet geen excuus is om mensen met een publieke taak makkelijker te bedreigen. 
De Almeerder is invalide, woont bij zijn ouders op zolder en heeft geen werk of dagbesteding. Hij komt voor de zekerheid onder toezicht van de reclassering.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door pinkelpap (lid politieke partij) op
Zou hij een traplift hebben?
Door hans op
tja, ik mag jorritsma nou ook niet.. en heb haar wel op beleefde beschaafde manier het een en ander te zeggen als ik de mogelijkheid zou krijgen.. maar dit soort acties van iemand als deze man... (invalide, woont nog bij ouders, geen werk enz.. ... wat trouwens appart is dat hij invalide is maar wel op zolder woont bij zijn ouders...).... maar goed..dit soort acties kun je gewoon verwachten als er niemand eens mensen leert hoe laagdrempelig internet wel niet is en hoe eenvoudig je jezelf in de nesten kan werken met social media en impulsief gedrag.

Taakstraf... voor iemand die zo onverantwoord was... tja.. je kan er over discussieren... vind 't wat laag maar goed... de rechtspraak in nederland is al zo verziekt dus verwacht niet anders.