Advertentie

Aboutaleb roept op tot kalmte

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam roept leden van de Turkse gemeenschap in Nederland op kalm te blijven en de politieke spanningen in Turkije niet over te brengen naar Nederland. Aboutaleb ziet een stijging van spanningen tussen aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en volgelingen van diens rivaal, de islamitische geestelijke Fethullah Gülen.

17 juli 2016

Betoging
'Ik roep beide groepen op kalm te blijven', zei hij zondag. President Erdogan beschuldigde Gülen, die in ballingschap in de VS leeft, ervan het brein te zijn achter de mislukte staatsgreep van vrijdagavond en eist diens uitlevering. Gülen, vroeger een kompaan van Erdogan, ontkent elke betrokkenheid. Enkele honderden mensen hebben zaterdag in Rotterdam betoogd tegen de mislukte couppoging in Turkije.

Gesprekken leiden

Aboutaleb zei ook bereid te zijn gesprekken te leiden tussen beide Turkse groeperingen 'Als dat gewenst is, zal ik dat zeker niet nalaten', aldus de burgemeester. Hij heeft eerder ook bijeenkomsten geleid tussen leden van de Turkse en Koerdische gemeenschap in Rotterdam om de spanningen weg te nemen tussen deze groeperingen. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem / AS
Zeer spijtig dat de coup is mislukt, al had het geheel ook een hoog knullig gehalte. Het zou me niks verbazen als Erdogan het hele verhaal in scene heeft gezet. En het volk? Dat loopt in al haar naïviteit doodleuk achter de despoot aan...
Post
Het lijkt er op dat de integratie compleet is mislukt. Hoeveel slachtoffers gaat dat kosten?
Frank
Denkt Aboutaleb nou werkelijk dat de Turken naar een Marokkaan luisteren ?

https://twitter.com/2tongig/status/7549592221530 …
Adriaan
Nog zo'n slappe politicus (ook PvdA, net als Aboutaleb):

"Lieve Turken, willen jullie wat liever zijn voor elkaar ?"

In plaats van over te gaan tot maatregelen, zoals: arresteren raddraaiers, vernielers en chanteerders.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/26236730/__As …
Gerben
Aboutaleb, Asscher en Van der Laan roepen tot kalmte. Wat een slap gedoe. Ze moeten juist kordaat sanctioneren. Daarvoor zijn ze aangesteld !

Laat ze eens een voorbeeld nemen aan de burgemeester van Beringen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160718_02389767
Frank
Zoals ik al eerder voorspelde, weigeren sommige Turkse organisaties om te gaan praten. Aboutaleb lijdt hier een pijnlijke nederlaag. Want: Als puntje bij paaltje komt, motten de Rotterdamse Turken deze Marokkaanse burgemeesterr niet.

http://www.rijnmond.nl/nieuws/144243/Moskee-orga …
Leonard
De benadering van die Aboutaleb is onjuist. Er zou niet bemiddeld moeten worden maar er zou een krachtig signaal moeten uitgaan naar de Turken dat onderlinge strijd hier politiek en sociaal beslist niet wordt geaccepteerd. Nog even en de Koerden bemoeien er zich ook mee en wordt het helemaal gezellig. Je kunt het hier niet hebben dat allerlei conflicten worden geïmporteerd. En de toch al zeer bedenkelijke forse invloed van Erdogan bij de meeste Turkse moskeeën maar terugbrengen tot nul.
Advertentie