bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Veiligheidsmonitor: Roosendaal en Limburgse steden in top drugsoverlast

Veiligheidsmonitor: Roosendaal en Limburgse steden in top drugsoverlast. Ook Rotterdam en de vier grootste Limburgse gemeenten staan in de top 6

27 juli 2017

Een op de acht inwoners van Roosendaal zei in 2016 veel overlast te ervaren van drugsgebruik of drugshandel in de buurt. Ook Rotterdam en de vier grootste Limburgse gemeenten staan in de top 6 van drugsoverlast. In Maastricht daalde het percentage inwoners dat veel overlast ervaart van drugs in de buurt, terwijl het in Sittard-Geleen toenam. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor die het CBS samen met I&O Research jaarlijks uitvoert.

In Roosendaal gaf 13 procent van de inwoners van 15 jaar en ouder aan in 2016 veel overlast te hebben ervaren van drugsgebruik of drugshandel in de buurt. In Venlo, Sittard-Geleen, Rotterdam, Maastricht en Heerlen bedroeg dit percentage 8 tot 10. Van de bevolking van alle gemeenten met 70 duizend of meer inwoners gaf 5 procent in 2016 aan veel overlast te ondervinden van drugs. Dat is 2 procentpunt hoger dan het landelijke gemiddelde.

De Veiligheidsmonitor is een instrument van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het CBS en deelnemende gemeenten waarbij I&O Research een aanzienlijk deel van het veldwerk uitvoert, waaronder de oversampling door gemeenten. Zeer binnenkort start de meting van 2017 waar 135 gemeenten aan deelnemen.

Meer informatie over de Veiligheidsmonitor vindt u op www.veiligheidsmonitor.nl of door contact op te nemen met Frank ten Doeschot of Gerben Huijgen van I&O Research, 053-4825000.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.