Advertentie
carrière / Nieuws

Woordvoerder gemeente Maastricht blijft weg om Wilders

Lei Meisen, communicatiewoordvoerder en voorlichter van wethouider Costongs weigert zijn medewerking aan een expositie omdat Geert Wilders ook meedoet. De tentoonstelling heeft als thema censuur en persvrijheid.

17 november 2012

Lei Meisen, woordvoerder van wethouder Costongs, weigert mee te werken aan de tentoonstelling ‘lezen met een zachte g'. Die gaat over bekende Limburgers en hun favoriete boek en bestaat uit 66 fotoportretten. De reden dat de gemeenteambtenaar weigert te komen is dat een ander bekende Limburger, Geert Wilders, ook een deelnemer is. Dat meldt Dagblad De Limburger

Brief naar directie

Volgens de organisator heeft de gemeentewoordvoerder niet alleen geweigerd mee te doen maar zelfs een brief  over de kwestie geschreven. Hierin zou hij zijn ongenoegen hebben geuit bij de directie van het culturele centrum 'Centre Céramique', waar de expositie plaatsvindt. Hij zou volgens de krant zich hebben beklaagd over het feit dat er een platform aan Geert Wilders' ideeën wordt gegeven. De tentoonstelling vindt plaats in het kader van het 350-jarig bestaan van de Stadsbibliotheek. De exposities hebben te maken met vrijheid van meningsuiting en censuur.

Naast Geert Wilders
Behalve Lei Meisen zou ook schrijfster Connie Palmen zich om de die reden hebben teruggetrokken. Pinkpoporganisator Jan Smeets zou alleen de eis hebben gesteld dat zijn portret niet naast die van Wilders hangt. Ex-Heideroosjes-zanger Marco Roelofs eist juist dat hij wel naast de PVV-voorman komt te hangen.

Reacties: 35

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !
Wilders zet de toon.
Janet / beleidsadviseur
Sinds wanneer is Geert Wilders voor democratie? Daar heb ik hem nog nooit op kunnen betrappen. De enige die volgens hem mag zeggen wat hij vindt is hijzelf. Dat is geen democratie maar dictatuur. Ik begrijp dus de reacties van dhr. Leisen en mw. Palmen. Ik zou dezelfde reactie hebben.
Kaas !
@Jules Vismale op 19 november 2012 22:05



Geert is een toffe peer, gewoon genieten van de afgezaagde reacties van Wildersbashertjes.
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Wat een ongelooflijk zwaktebod van Lei Meisen en Connie Palmen. Laat zien dat je er ergens achterstaat door er te zijn en stroken jouw ideeën niet met die van een ander, wat denk je af te geven door deze een podium te geven dankzij jouw afwezigheid. Niet echt sterk!
Jules Vismale
Een klein foutje in mijn laatste bericht corrigeren: de nagels van Piet de Smeerpoets waren maar 50 centimeter lang, ze moesten (toen hij tot inkeer kwam) met een zaag worden verwijderd en Piet moest met zand en stro worden schoongemaakt omdat hij allergisch was geworden voor zeep! Overigens nog een meevaller dat Wilders en mensen in Nederland die échte smeerpoetsen zijn er gelukkig nóóit zo bij gaan lopen want je staat anders zwaar voor schut bij iedereen!
Paul Es
@Hans,

Is het dan geen vrijheid om te kiezen om niet op te komen dagen bij een dergelijk evenement als daar iemand komt waar je jezelf totaal mee kan verenigen?

Vrijheid houdt ook het recht op boycotten in.

Of het handig is, is een tweede, maar wat dubieus om met het vingertje van 'vrijheid en democratie' te wijzen terwijl je mensen 'aanvalt' die in alle vrijheid keuzes maken.

Kaas !
wie wil er nou tussen socialisten hangen.

:-/
Jules Vismale
Ik vraag me eigenlijk af waar Brussel en Den Haag steeds het lef vandaan halen om te beweren dat zij vcor VRIJHEID opkomen wat Europeanen betreft nou ze het over omstreden standpunten van de PVV hebben! De EU houdt ons al decennia’s in gijzeling met als voorbeelden: een opgedrongen en gehate euro, een aangepaste grondwet waar Nederland massaal NEE tegen zei, de aansluiting van Oost-Europa met West-Europa in 2004 wat in het westen niét werd gevierd, miljarden overmaken aan arme landen in Zuid-Europa, het ondemocratisch invoeren van een Europese president, vlag, leger, volkslied, grondwet etc. en als Wilders en de PVV dáár een meldpunt over hadden geopend reken maar dat er talloze negatieve reacties over binnenkwamen!

Hadden zij een klachtenpunt geopend over radicale imams, moslims en criminele allochtonen dan zou dat weer door Brussel en Den Haag als racisme en discriminatie zijn bestempeld! Mochten echter de moslimextremisten uitroepen dat zij alle autochtoonse Europeanen willen uitroeien omdat zij ongelovige honden en varkens zouden zijn en dat zij van Europa een islamstaat willen maken dan wil ik nog wel eens zien of zij dáár ook tegen gaan protesteren!
Ra
Lei, gekke naam.

True
...en Jan Smeets is een ouwe sufkut, net als Connie Palmen.

Om met mijn gebande GS vrinden te spreken, ga eens lekker dood, jullie zijn er oud, links en lelijk genoeg voor.

niemand zal je missen en het doet geen pijn.

nog niet.
Jules Vismale
Dus die Connie Palmen en Lei Meisen vinden het verschrikkelijk als er op een tentoonstelling in Maastricht een portret van Wilders komt te hangen? Als er op de exposities wordt gewezen op vrijheid van meningsuiting en censuur dan verwacht ik ook niet dat er portretten van radicale imams (afkomstig uit Limburg) komen te hangen die uitroepen dat zij ons Nederlanders haten en ons dood wensen! Het zou nog erger zijn als ze het portret van Wilders gingen ophangen bij dat van Hitler, Stalin, Mao Zedong, Pot Pol, Idi Amin enz. want dat zou pas écht zwaar beledigend zijn voor de PVV en talloze andere aanhangers van Wilders! Een ander beschuldigen van wat je zelf eveneens doet is hetzelfde als dat een herder lamsvlees eet terwijl een wolf evengoed een lam doodt en verslind om te overleven!
Boris
Hoe zit dat ook alweer met weigerambtenaren?

Of wordt er met 2 maten gemeten?

True






Ach, dit schept tenminste duidelijkheid, ik ga vanaf nu ook weer iedereen politiseren, alles wat is aangeraakt door links besmet verklaren en daar flink stampij over maken.







Ze kunnen hem krijgen.
Willem Kamps
Dus Geert heeft ook een boek gelezen? Knap.
Jan / ambtenaar
Direct ontslaan die man. Het is tenslotte gewoon werkweigering. Je mag het met iedereen oneens zijn, maar Geert Wilders is in ons democratische landje gewoon gekozen. Deze man beledigt dus zomaar even een paar honderdduizend Nederlanders.

Sukkel
Kaas !
ik wil niet naast geert zitten want geert is stom !





en hij heeft stom haar.
Niek / jurist
Waar ik benieuwd naar ben is welk boek de favoriet is van Geert Wilders. Dat meneer Lei niet mee wil doen aan een tentoonstelling is zijn goed recht. Dat hij ambtenaar is, heeft er volgens mij niets mee te maken want volgens mij is het meedoen aan een tentoonstelling geen ambtenarentaak. Dat hij de schijnwerpers zoekt, is zijn zaak. Geert Wilders is daar ook zo goed in. En misschien is dat wel het enige waar hij goed in is. De kans om mee te regeren heeft hij laten lopen en van schelden langs de zijlijn wordt langzamerhand iedereen ziek.
Wil Reuvers / juridisch medewerker
Deze man functioneert niet in een democratisch bestel. Als woordvoerder binnen het publieke domein heb je nou eenmaal te maken met tegengestelde meningen en contacten. Als professionel moet je hiermee kunnen omgaan. Deze man toont aan dit niet te kunnen. Dan is er maar een conclusie. Een andere baan zoeken. En als gemeenteambtenaar werk weigeren is toch wel heel vreemd.
Kaas !
Deze man in overheidsdienst heeft gewoon recht op een eigen mening.

Vertrouwen doe ik hem niet als "woordvoerder", ruikt teveel naar de DDR.



btw lol @ Roelofs van de ex-Heideroosjes
Kaas !
nb.

Costongs is van de Pvda, lijkt me het vermelden waard.

Die partij heeft niet zoveel met politieke vrijheid van niet-socialisten.
De Nuchtere / Psycholoog
Is de ophef over de weigering van Lei Meisen wel terecht? Het artikel zegt niet expliciet dat Lei gevraagd is uit hoofde van zijn functie als ambtenaar. Het zou zomaar een prive kwestie kunnen zijn en dan heeft hij het recht om te weigeren. In zijn functie als ambtenaar wordt het natuurlijk wel een stuk ingewikkelder...
Wijze Uil / Kritikaster
Wat was het thema ook al weer?...
keesp
Het heeft weinig zin om de rechtsextremist Geert Wilders terug te pakken op de wijze die hij veel beter beheerst.

En, hoe genant ook, Geert is een bekende Limburger.
H. Vrijhoevebn / controller
wie is L. Meisen ?
Godefroy France
Lei Meisen ambetenaar, reactie vanuiçt DDR politbureau waardig, Conny Palmen, was dat die mevrouw die met I Meier zo heerlijk samen in de broek poepten en daar een hoofdstuk over moest schrijven, die hetzelfde later met dronkenlap Van Mierlo probeerde, welnu Geert mag blij zijn dat dit deze links fundamentalisten ver bij hem uit de buurt hangen, Geert verdient een ereplaats!!!
Kaas !
Lei M. heeft Wilders een platform bezorgd, bedankt kameraad!

Ga zo deur.
Piet Janssens
Geertje ik zou ook niet willen hangen bij huichelaars zoals Lei Meisen,Connie Palmen,Jan Smeets Je weet wel die van links .... rechts vullen.
Rens / IT-er
Inderdaad Geert is een bekende limburger, waarmogelijk veel limburgers zich voor schamen, zoals er ook veel duitses zijn die zich voor een bepaalde bekende duitser schamen.
Kaas !
@ rens



"die zich voor een bepaalde bekende duitser schamen"







Karl Marx?
Scheffers
Door Rens (IT-er)op 19 november 2012 14:15 En ik schaam me voor mensen zoals jij.Ben verder trots dat Wilders mijn provinciegenoot is.Hij heeft niet altijd gelijk maar heeft meer moed dan de rest van de politiek zeker ook in Limburg.
Rob de Vos
Wat een ongelooflijke kleinzielige reacties van Meisen, Palmen en Smeets. Een kwestie van morele superioriteit, of gewoon een hekel aan andersdenkenden? Op naar de boekverbranding, weg met het vrije woord!
Hans
Dubieuze reacties van betreffende personen. Des te ranziger omdat het thema vrijheid van meningsuiting en censuur is.

Deze mensen hebben het begrip democratie niet begrepen, ik raad ze aan zich te verdiepen in de beginselen van de Democratie en zich terug te trekken uit het openbare leven totdat ze snappen wat vrijheid van meningsuiting betekent. Wat een infantiliteit.
kitty nuyts / fractievoorzitter Liberale Partij Maastricht
Maastricht, 19 november 2012



betreft: art. 39 RvO politieke uiting ambtenaar



Geacht College,



We namen kennis van het feit dat ambtenaar Lei Meissen, in het biijzonder de woordvoerder van wethouder Costongs (PvdA) zich politiek heeft uitgelaten terwijl ambtenaren ten alle tijden zich politiek neutraal dienen opstellen.

De ambtenaar heeft een protestbrief geschreven over de deelname van een Nederlands politieke figuur m.b.t. een expositie die n.b. over vrijheid van meningsuiting gaat!

Wij vinden dat deze ambtenaar zijn boekje te buiten is gegaan en dat hij zich niet politiek mag uiten over de komst naar Maastricht van deze democratisch gekozen partijleider. Als woordvoerder wekt hij de suggestie dat dit de mening is van het College.



1. Bent u van mening dat een ambtenaar zich te allen tijde moet onthouden van politieke uitspraken en zich neutraal dient op te stellen?

2. Bent u van mening dat ambtenaren het recht van vrijheid van meningsuiting (en dus ook de deelname aan een bijeenkomst) moeten respecteren?

3. Bent u van mening dat de woordvoerder van wethouder Costongs hiermee een politiek signaal heeft afgegeven en dat dit onwenselijk is?

4. Bent u van mening dat deze ambtenaar deze brief niet had mogen schrijven naar de directeur van het CC (ook een ambtenaar) waarin hij deze op de vingers tikt dat deze democratisch gekozen partijleider voor de expositie is uitgenodigd?

5. Bent u van mening dat Lei Meissen deze brief niet had mogen schrijven en dat hij het College hierdoor in een vreemd daglicht heeft gesteld?



namens de Liberale Partij Maastricht

Kitty Nuyts

Jules Vismale
@ P. Calmen, wat je ook van Wilders mag denken, ken je hem dan zó goed of persoonlijk dat je hem al meteen afkraakt of wil je liever naast Rutte zitten die met zijn VVD niet eens kan regeren (wat ik overigens allang had verwacht) samen met de PVDA? Als er een bepaald figuur bestond waar je zeker nóóit naast had moeten zitten was het namelijk wel de vreselijke 'Struwwelpeter' (Piet de Smeerpoets) uit het boek van Heinrich Hoffmann, afkomstig uit Duitsland in de 19de eeuw! Deze fictieve figuur was inderdaad een wandelend vuilnisvat, hij had een bos haar op zijn hoofd zitten zo groot als een struikgewas wat vol ongedierte zat en zijn nagels waren zeker 50 meter lang! Overigens: heb jij misschien een kapsel zoals Elvis Presley op je hoofd zitten?
Flip Zolderman
Tja, het ligt er maar helemaal aan op wat voor manier je tegengas wil geven - ernaats gaan hangen kan soms veel effectiever zijn, lijkt me. Dit komt, bij zo'n thema, vooral erg dom over. Want waar gaat vrijheid van meningsuiting ook maar weer over? Dat ik ervoor plei dat jij altijd je mening kunt laten horen, ook al ben ik het daar hartgrondig mee oneens.
Advertentie