of 59232 LinkedIn

Vakbonden overvallen door mega-reorganisatie fiscus

De vakbonden zijn overvallen door het nieuws dat de er 4- tot 5 duizend banen verdwijnen bij de Belastingdienst.
Reageer

Vakbonden FNV en CNV zeggen zich overvallen te voelen door de aankondiging van een grootscheepse reorganisatie bij de Belastingdienst. Die aankondiging wordt door FNV Overheid zelfs ,,een schande'' genoemd. De medewerkers van de Belastingdienst hebben dit nieuws uit de media moeten vernemen, aldus de vakbond. CNV Overheid zegt geschokt te zijn over de aangekondigde reorganisatie, waarbij 4000 tot 5000 belastingambtenaren elders binnen de overheid moeten gaan werken.

Banen toveren

Bestuurder Mieke van Vliet van FNV zegt niet te weten waar de ambtenaren dat nieuwe werk moeten vinden. ,,Waar dan? De overheid is aan alle kanten obsessief aan het krimpen en belastingbaas Wiebes wil 5000 mensen elders gaan onderbrengen. Ik ben benieuwd waar hij die banen vandaan gaat toveren'', aldus Van Vliet.

Onzekerheid 

Haar collega Loek Schueler van CNV zegt dat de aangekondigde reorganisatie een hoop onzekerheid betekent voor medewerkers van de Belastingdienst. ,,We willen direct opheldering van staatssecretaris Wiebes en het hoofd van de Belastingdienst'', aldus Schueler. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.