of 59232 LinkedIn

Vakbond doet aangifte tegen minister Blok

Blok weigert volgens de bond 0,8 procent compensatie uit te betalen voor de verslechtering van het pensioen van de 116.000 ambtenaren van het Rijk.
8 reacties

De grootste vakbond van rijksambtenaren, de NCF, heeft dinsdagmiddag aangifte tegen minister Stef Blok (Rijksdienst) gedaan wegens verduistering. Voorzitter Albert van der Smissen deed dit bij de politie in Rotterdam.

Compensatie
Blok weigert volgens de bond 0,8 procent compensatie uit te betalen voor de verslechtering van het pensioen van de 116.000 ambtenaren van het Rijk. Dat had de minister wel beloofd, stelt de NCF. ‘Al duizenden rijksambtenaren hebben bezwaar ingediend tegen hun salarisstrook, vanwege het verduisteren van deze 0,8 procent door minister Blok’, vertelt Van der Smissen. Volgens hem gaat het Openbaar Ministerie onderzoeken wat het met de aangifte gaat doen.

Gerechtshof
Mocht het OM niet tot vervolging overgaan, dan overweegt Van der Smissen dit alsnog te eisen via een procedure bij het gerechtshof. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Borgers W.H.A (Ambtenaar) op
Waarom zou Blok betrouwbaarder zijn als Teeuwen of Opstelten?
ga investeren in opleidingen van je personeel zodat je geen Externe (ICT) mensen nodig hebt om een "bonnetje" te zoeken
Door A van Damme (16 jaar ambtenaar geweest) op
De calculerende overheid maakt zich ronduit schuldig aan maffiapraktijken. Duur betaalde juristen in overheidsdienst worden ingezet om ongestraft alle fatsoensnormen en afspraken met burgers en medewerkers aan zijn laars te lappen. Ook worden overdreven regels en boetes opgelegd aan mensen die afhankelijk zijn van de overheid.
Onbegrijpelijk dat juist de VVD zich schuldig maakt aan de groei van wantrouwen, juridisering en regeldruk in de samenleving!
Door H. Wiersma (gepens.) op
Sommige politici en politieke partijen hebben een chronisch gebrek aan inlevingsvermogen voor normale maatschappelijke verhoudingen en van algemene beginselen van behoorlijk bestuur hebben ze helemaal nog nooit gehoord. Gewoon terugsturen naar de schoolbanken en met de benen in de modder sturen.
Door Gonny (specialist gegevensbeheer) op
De overheid in den haag is zo'n beetje de grootste onbetrouwbaarste club ooit, firma list en bedrog maar wel gekozen door het volk. Grootse beloften maar als het er op aankomt is de buidel leeggeroofd of komt men beloften niet na. Zo zouden de burgers eens moeten reageren, gewoon een jaar lang geen belastingen meer betalen en verrekenen want we nog te goed hebben van de overheid.
Door Toine van Bergen (ABP- slachtoffer) op
Dit is echt kruimelwerk vergeleken met de greep die de overheid heeft gedaan in de kas waaruit onze ABP- pensioenen moeten worden betaald. http://www.stichtingpensioenbehoud.nl/blog-van-d …
Door Rex Rotary (Coordinator) op
Ik ben het geheel met de vorige spreker eens. Politici schijnen alleen nog via de rechter aan hun afspraken gehouden te kunnen worden. Ik heb in het verleden ooit eens de fout begaan VVD te stemmen, onvergeeflijk.
Door Rommel op
Blok en Kamp, de 2 robots van de regering. Maar daar blijft het niet bij wat VVD-brandhout in het kabinet betreft. De seniele Opstelten, typemeisje Hennis en zorgverzekeraarbegunstiger Schippers zijn eveneens van abominabel niveau. Slechts Schultz en Rutte voldoen aan de kwaliteiten die je an een minister mag stellen.
Door Jan Willem Dieten (vakbondsbestuurder FNV) op
1. De NCF is bij lange na niet de grootste vakbond van rijksambtenaren, dat is FNV Overheid (tot 1.1.2015 Abvakabo FNV).
2. Het pensioen van de ambtenaren is niet verslechterd. Toch gaat de premie omlaag, omdat er geen extra herstelopslag meer wordt geheven.
3. Blok moet gewoon die 0,8% uitbetalen, want dat heeft zijn onderhandelaar met mij afgesproken.