Advertentie
carrière / Nieuws

Stelend raadslid krijgt wachtgeld

Het raadslid Bert van der Roest (PvdA) die opgestapt is nadat bekend werd dat hij 40 duizend euro van de Daklozenkrant had verduisterd, krijgt wachtgeld. Mogelijk gaat hij hiervan een deel terugbetalen.

09 oktober 2013

Ex-raadslid Bert van der Roest (PvdA) uit Utrecht heeft recht op een wachtgeld van ruim 7600 euro. Dat heeft de plaatselijke PvdA-fractie woensdag bevestigd.

40K gestolen
Van der Roest legde zijn raadslidmaatschap dinsdag onmiddellijk neer, nadat bekend was geworden dat hij 40.000 euro heeft gestolen uit de kas van de plaatselijke daklozenkrant Straatnieuws. Van der Roest was penningmeester van de daklozenkrant.

 
Terugbetalen met wachtgeld 

Een woordvoerder van het ex-raadslid zei woensdag: ,,Bert overweegt zijn wachtgeld in te zetten om de daklozenkrant terug te betalen. Daar kijken we serieus naar. Zijn reputatie is nu afgebroken. Als acteur kan hij nergens meer terecht. Gelukkig leven we in een land waar iedereen recht heeft op een bestaan."


Geen aangifte
Van der Roest kan nog maximaal een halfjaar gebruikmaken van de wachtgeldregeling volgens de PvdA. ,,We hebben hem meegegeven dat hij er verstandig aan doet er geen gebruik van te maken", zei fractievoorzitter Ruben Post woensdag. Straatnieuws doet geen aangifte tegen de man, als hij het gestolen geld binnen 1 jaar terugbetaalt.

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Gerard Heetman / raadslid
Van der Roest heeft mazzel. De wachtgeldregeling voor raadsleden is afgeschaft, maar de 10 gemeenten die deze hebben, mogen zittende raadsleden als de raadsleden daarom vragen nog een wachtgeld geven.
Jan
Hij kan beter overstappen naar de VVD. Daar zal hij zich thuis voelen.
Kop
Het is goed dat er toch aangifte is gedaan. Hulde voor de jonge socialisten en liberalen, die hiermee aantonen over een beter ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid te bezitten dan hun oudere partijgenoten. Zo las ik dat PvdA-voorzitter Hans Spekman moricus tegen een strafprocedure is voor zijn stelende partij- en plaatsgenoot.



Voor gevangenisstraf hoeft niet gevreesd te worden. Het zal hooguit komen tot een paar uurtjes schoffelen. Maar het gaat niet om de straf, het gaat er om dat er recht wordt gedaan. En dat hij het gestolene terugbetaald van zijn wachtgeld ? Soit ! Anders had hij het van zijn bijstanduitkering moeten doen en dat is ook gemeenschapsgeld.
huisman / gemeente
Dus de gemeente gaat ook nog de diefstal vergoeden. Dit is overheidsgeld weggooien. Het beste raadslid getuigd van weinig inzicht. Zijn reputatie heeft hij zelf om zeep geholpen. Dat kun je niet terugleggen en in de slachtofferrol kruipen. Maar het is een acteur dus hij kan elke rol wel spelen.
Morsnova / inwoner
Dus,,,de man steelt, en doet doet ook nog structureel. Maar er wordt geen aangifte gedaan als hij het gestolene terugbetaalt. Maar nu gaat deze dief zijn wachtgeld inzetten, en daarmee betaalt niet HIJ terig maar de belastingbetaler. Dat is mooi: je steelt, wordt niet vervolgd omdat je de staat het slachtoffer laat vergoeden. En dan ook nog zelf in de slachtofferrol gaan zitten, omdat zijn reputatie stuk is. Wellicht kan de staat cq. de belastingbetaler ook de reputatieschade overnemen, dan kan de rerehabiliteerde dief weer gewoon toneelspeler worden, of PvdA raadslid.
gerrie
In dit land is de boef het slachtoffer. Kun je zien hoe ziek onze samenleving is. Handje eraf zou beter zijn.
Hans van Wegen / BPA / Fractievoorzitter Burger Partij Amersfoort (BPA)
maak schoon schip PvdA

zet de man uit de partij, anders krijg je hetzelfde als in de Keistad mensen met veroordelingen of aanwijsbare oplichtingsdaden horen niet thuis in de politiek
Henk Bongers / burger
Bert van der Roest weet je dat je hoort tot het allerlaagste soort van de mensheid. Stelen op een plek als deze en er in de pers ontwijkend om heen draaien.

In POW nieuws heb je die kant van jezelf goed laten zien.



"Je reputatie is nu afgebroken" maar ik vraag me serieus af welke reputatie.

Je bent gewoon een dief en hoort zo ook behandelt te worden. Niks allerhande tussenstappen. Gewoon jezelf verantwoorden voor je daad bij de rechter en een veroordeling krijgen die daar bij hoort.



Conclusie: ONGESCHIKT!!!

Oplossing: Je doet niet meer mee!
Sjoerd Visser
Zo zie je maar weer hoe je in hoger geplaatste kringen misdaad blijkt te lonen. Het is een schande en zeer slecht voorbeeld dat dit anno 2013 nog steeds mogelijk is, omdat de wetten niet worden aangepast aan de realiteit. Zo moet diplomatieke onschendbaarheid ook opgeheven worden...want het leidt tot oneerlijke en onwerkbare situaties!!!
Advertentie