of 59232 LinkedIn

Nieuwe poging cao-onderhandelingen corporaties

Voormalig burgemeester Ruud Vreeman gaat de nieuwe onderhandelingen leiden.
Voormalig burgemeester Ruud Vreeman gaat de nieuwe onderhandelingen leiden.
1 reactie

Oud-burgemeester Ruud Vreeman van Groningen en Tilburg gaat proberen de vastgelopen cao-onderhandelingen voor woningcorporaties vlot te trekken. Hij is door werkgeversvertegenwoordiger Aedes en de vakbonden CNV, FNV en de Unie gevraagd deze taak op zich te nemen. Dit maakten partijen woensdag bekend.

Onafhankelijke verkenner
De onderhandelingen over een nieuwe cao woningcorporaties liggen al sinds november stil. Het inzetten van een 'onafhankelijke verkenner' is een eerste stap om de cao-onderhandelingen weer op gang te brengen. Aedes en de vakbonden gaan individueel met Vreeman in gesprek om te onderzoeken hoe ze tot een nieuwe cao kunnen komen.

 
Afgebroken 

De werkgeversvereniging Aedes brak de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de 28.000 corporatiemedewerkers vorig jaar af. Na ruim acht maanden praten stelden de corporaties dat de standpunten van werkgevers en vakbonden zo ver uit elkaar lagen ,,dat verder onderhandelen geen zin meer'' had. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Als ik iets lees over woningcorporaties wordt ik een trieste burger... Er is voor miljarden gefraudeerd, als huurder mag ik er financieel voor opdraaien en als ik een servicemedewerker bel, mag ik heel blij zijn als die iets spreekt dat lijkt op algemeen beschaafd Nederlands. Meestal is het een brabbeltaal en komt de boodschap niet over. Het doet me denken aan de voormalige Sovjet-Unie met een alcoholist aan de telefoon. Waarom heeft die regering die corporaties niet geliquideerd en de boedel geveild voor gezonde marktartijen ?