of 59232 LinkedIn

'Knutselcursus was teambuilding'

Het resultaat van een cursus zeepkettingen maken
Het resultaat van een cursus zeepkettingen maken

‘Zeepjes knutselen, gedichten en plakboeken maken onder werktijd is een vorm van teambuilding,’ aldus de gemeente Almere. Een woordvoerder reageert op de kritiek van burgers en politiek op de artistieke workshops die gemeenteambtenaren in de zomer konden volgen. ‘Overigens bestaat het merendeel van de interne cursussen uit werkgerelateerde onderwerpen als bijvoorbeeld bestuursrecht en grondexploitatie,’ verdedigt de woordvoerder zich. Toch zijn de workshops zoals ‘Creatief-met-zeep’ nu onder werktijd verboden.

Geen verveling
Ambtenaren van de gemeente Almere hoefden zich deze zomer niet te vervelen. In de rustige vakantieweken konden medewerkers kiezen uit het brede aanbod van de zogenoemde ‘Almere Academie.’ Concreet betekende dit het volgen van een workshop bij je collega onder werktijd. Dat kon een inleiding in juridische thema’s zijn, maar ook een cursus fotografie en zelfs het bekwamen in Djembé.

Verontwaardiging
Na publieke verontwaardiging werden de knutselcursussen echter afgeschaft. Toch vindt de gemeente het artistieke aanbod goed te verdedigen: ‘Anderen doen aan paintballen, en tenzij je bij een schildersbedrijf werkt is die activiteit óók niet direct werkgerelateerd,’ aldus de gemeente.

Nuttig

‘Er was trouwens niet eens veel animo voor, er waren slecht drie of vier medewerkers die meededen aan het zeepknutselen,’ vertelt de woordvoerder. ‘En dat duurde maar twee uurtjes. Iets wat leuk en gezellig is kan ook heel nuttig zijn voor de onderlinge verhoudingen.’

Raadsvragen

De PVV stelde raadsvragen over het fenomeen. ‘PVV raadslid Rene Eekhuis viel van zijn stoel toen hij deze zomer zag dat Almeerse ambtenaren onder werktijd, en dus op kosten van de Almeerse belastingbetaler, zeepkettingen konden maken en konden scrapbooken,’ aldus de verklaring op de website.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Kan me niet herinneren dat ik in 30 jaar Overheid iets dergelijks kreeg aangeboden. Laatstelijk was een werklunch het hoogst haalbare. Voor de rest zoveel mogelijk opleidingen buiten de deur in eigen tijd en slechts deels betaald.

Wil je zo graag naar de kekvo (knippen en knutselen voor onnozelen) ga dan in de avonduren op een cursus bij een (meestal gesubsidieerde) instelling in de gemeente. Je gaat toch ook naar yoga in je eigen tijd?

Als een raadslid hier geen vragen over mag stellen dan is dat een miskenning van het feit dat hij/zij door de bevolking is gekozen.
Monisme of dualisme allemaal prachtig maar het gaat om resultaat. Als de Overheid aan wil schurken tegen het bedrijfsleven (o.a. kostenplaatsen); doe dan iets vergelijkbaars en let op de kosten.
Wegkijken door raadsleden hoeft echt niet tenzij je de realiteit niet wilt zien zoals we wel vaker zien in o.a. de 2e Kamer..
Door Jan op
Welk beetje behoorlijk bedrijf en dus ook gemeente heeft niet een uitgaansdagje per jaar voor het personeel onder werktijd? In Almere wordt het in andere vorm kennelijk binnenshuis gehouden. Waar bemoeit dat raadslid zich mee? Nooit van dualisme gehoord zeker.
Door Marvin Sutherland (Managing Partner) op
Belangrijkste vraag is of de leiding en medewerkers teambuilding zo belangrijk vinden, dat zij ook buiten werktijd en een eigen (kleine bijdrage willen betalen.
Teambuilding betekent voor mij de kwaliteiten, kracht en drijfveren van collega's kennen, waardoor je elkaar kunt uitdagen en ondersteunen om een gezamenlijk functionele of zakelijke doel te bereiken. wat is precies het doel van gemeentelijke onderdeel waar deze ambtenaren werken?