of 59232 LinkedIn

Helft Eerste Kamer is nieuw

Na de Provinciale Statenverkiezingen is er een uittocht in de Eerste Kamer, maar komen er ook veel nieuwe politici in de Senaat. Bijna de helft van de senatoren is nieuw.
3 reacties
Op bijna de helft van de 75 zetels in de Eerste Kamer komt vanaf juni een nieuwkomer te zitten. Dat meldt het Parlementair Documentatie Centrum van de Universiteit Leiden maandag op basis van alle kandidatenlijsten.

Dit weekend kwam 50PLUS daarmee als laatste, die Martin van Rooijen achter Jan Nagel op de tweede plaats heeft gezet. De 72-jarige Van Rooijen was ooit namens het CDA staatssecretaris van Financiën en Tweede Kamerlid.

Annemarie Jorritsma

Andere politieke oudgedienden die aantreden zijn Annemarie Jorritsma, Joop Atsma en Ben Knapen. Maar ook oud-SER-baas Alexander Rinnooy Kan en oud-voorzitter Paul Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau komen erin, voor D66.
 
Vertrek 

Tegelijk verlaat een handvol politieke zwaargewichten de Senaat, onder wie Klaas de Vries, Guusje ter Horst, Adri Duivesteijn en Roger van Boxtel. Ook PVV'er Ronald Sörensen, die ooit Leefbaar Rotterdam oprichtte, vertrekt.
 

De nieuwe Provinciale Statenleden kiezen op 26 mei de senatoren. Zij worden 9 juni geïnstalleerd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

GERELATEERDE ARTIKELEN

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
En de vertrokken helft gaat lekker wachtgeld trekken tot aan het pensioen., omdatde meesten wel 55 jaar of ouder zijn en minimaal 10 jaar in de politiek hebben gezeten. En niemand controleert de sollicitatieplicht.
Door Criticus (Ambtenaar) op
Nu de andere helft nog ...
Door Jhr,. Van Avezathe en Zottegem (overheidsdienaar) op
Dat wordt interessant. Met de nieuwe zwaargewichten van D66 wordt het interessant wat voor deals het kabinet gaat sluiten. De rol van de PvdA lijkt aardig uitgespeeld te raken. Het is nu aan de SP om het sociaal domein te bewaken.