Advertentie
carrière / Nieuws

20 procent ambtenaren overweegt naar ander werk

Een vijfde van de mensen die in de publieke sector werkt, overweegt om de huidige arbeidsrelatie te verbreken. Dat blijkt uit een onderzoek naar arbeidsrelaties.

15 maart 2012

Tevreden
Het onderzoek van TNS Nipo en Driessen, een bedrijf dat zich richt op loonadministratie en HR-zaken werd uitgevoerd onder 400 mensen die in de publieke sector werken. Ondanks de berichtgeving over stakingen en hoge werkdruk blijkt dat werkenden in de publieke sector over het algemeen toch tevreden zijn over de huidige arbeidsrelatie met de werkgever. 63% is tevreden tot zeer tevreden en 27% is redelijk tevreden. Slechts 10% vindt dat er duidelijk iets mis is met de relatie.


Werk/privé
Waardering blijkt het allerbelangrijkste te zijn voor een goede arbeidsrelatie, zo blijkt. 60 procent van de ondervraagden geeft aan dat waardering een goede relatie met de werkgever maakt of breekt. Baanzekerheid is voor 20 procent belangrijk voor een goede relatie. 80 procent van de ondervraagden is tevreden over de balans tussen werk en privéleven. 13 procent zegt het contact met collega's belangrijker te vinden dan dat met vrienden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie