Alle whitepapers

Verbeteren van mobiliteitsplannen

Mobiliteit gaat om het ‘s ochtends aankomen op je werk, zonder dat het vermoeiende woon-werkverkeer al je energie opslokt. Het gaat erom dat je ontspannen kunt gaan wandelen, joggen of fietsen, in een veilige en prettige omgeving. Het gaat erom dat we toegang hebben tot vervoer dat op tijd komt, schoon en veilig is, ongeacht onze leeftijd of eventuele beperkingen.

We zouden zelfs kunnen stellen dat mobiliteit zorgt voor verbinding, en dat verbinding absoluut cruciaal is voor de productiviteit, het welzijn en de stabiliteit van onze community’s. Het is niet verwonderlijk dat de infrastructuur van een gemeente – daarmee doelen we op de kwaliteit van de wegen en het openbaar vervoer – behoort tot de vijf belangrijkste criteria van de Global Livability Index van The Economist. Infrastructuur bepaalt zelfs voor twintig procent de totale score.

Als we oplossingen voor mobiliteit willen ontwikkelen die inclusief en duurzaam zijn, en waarin mensen centraal staan, moeten we onze community’s betrekken bij processen van planning en besluitvorming. Jonge mensen met een beperking die van school naar huis reizen, ervaren mobiliteit in hun gemeente heel anders dan mensen die op weg zijn naar hun nachtdienst of ouders die een wandeling maken met hun kinderwagen. Door de verschillende perspectieven van je gemeenschap te verkennen, kun je beter begrijpen wat de mensen bezighoudt en welke suggesties voor verandering er zijn. En vervolgens prioriteiten stellen die de mobiliteit voor iedereen aanzienlijk zullen verbeteren.

Inhoudsopgave

Inleiding
Nieuwe perspectieven op mobiliteit
Gedeelde mobiliteit
Dit zijn een paar manieren om ervoor te zorgen dat deze oplossingen voor deelmobiliteit nuttig zijn, in plaats van een last voor de omgeving
Veilig van deur tot deur
‘The 15-minute city’
Waarom burgerparticipatie de mobiliteit verbetert
Gezondheid, welzijn en veiligheid
Lokale economie
Duurzaamheid en klimaatverandering
Cultuur en ontspanning
Sociale gelijkheid
Je community betrekken bij je mobiliteitsplan: zo doe je dat
Kies voor een hybride aanpak
Probeer verschillende methodes
Betrek je community vroegtijdig en voortdurend
Verplaats de focus van je visie
Conclusie

Whitepaper Aanvragen

Aanhef