Alle whitepapers

Innoveren met resultaat - Deel 2

Open innovatie: dus zó werkt het!

De biotoop als basis voor innovatie ecosystemen 

Open innovatie, co-creatie, new business developers, innovatie ecosystemen: een kleine greep uit de verzameling woorden die iedereen, die zich bezighoudt met innovatie, ongetwijfeld voorbij heeft zien komen. Innovatie is een 'trending topic'. Al jaren. Het wordt gezien als dé sleutel voor een gezonde economische toekomst.

Maar waar hebben we het dan eigenlijk over? Iedereen praat erover, heeft er zelfs een mening over, maar wie snapt het eigenlijk nog? Of beter nog: kan het uitleggen? Menig poging verzandt in trivialiteiten: dat het allemaal zeer complex is, erg lang duurt, meer kost dat initieel begroot en vaker mis dan goed gaat.

In onze vorige whitepaper 'Innoveren met resultaat' hebben we het fenomeen (open) innovatie ontleed. Een belangrijke onderdeel daarbij is de introductie van de innovatie biotoop. In de whitepaper die u nu voor zich heeft, gaan we daar dieper op in. Om precies te zijn op de context en realisatie van een biotoop en hoe een biotoop kan uitgroeien tot een innovatie ecosysteem.

Benieuwd naar onze visie op hoe open innovatie te implementeren is? En welke rol KplusV voor u kan invullen bij het initiëren, realiseren en uitbouwen van biotopen tot ecosystemen waarin inventies versneld innovaties worden?

U leest het in onze whitepaper 'Open innovatie: dus zó werkt het!'

Whitepaper aanvragen

Aanhef