of 61819 LinkedIn

Over Provincie Overijssel

De provincie Overijssel is een eigentijdse, innovatieve werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Een werkgever die bijdraagt aan de directe woon, werk en vrijetijdsomgeving van de Overijs­selaar. Wij willen de verwachtingen van onze inwoners waarmaken, of beter nog overtreffen. Elke dag weer.

 

Jij als medewerker bent hierbij dé cruciale factor, want het succes van de provincie Overijssel hangt ook van jóu af. Daarom bieden we je een uitda­gende en inspirerende werkomgeving en geven we je alle ruimte om je te ontwikkelen.

 

Wat wij van jou vragen? Resultaatgerichtheid, openheid en bevlogen­heid. Dat zijn onze kernwaarden. En natuurlijk plezier in je werk. Daar stellen we graag wat tegenover: respectvol werkgeverschap, een inspirerende werkomgeving, ruime ontwikkelmogelijkheden en prima arbeidsvoorwaarden. Plus ruimte en mogelijkheden om werk en privé op elkaar af te stemmen. 

 

Afbeelding

Onze ambities

De provincie Overijssel gaat voor een krachtige economie, een aantrekkelijke leefomgeving en goed bestuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thema’s als duurzaamheid, openbaar vervoer, natuur, landbouw, economie en samen­werking met andere partijen, zoals gemeenten. De provincie werkt veel op basis van projecten. Dit zorgt voor afwisseling in je takenpakket. Niet de provincie Overijssel staat op de voor­grond, je werkt aan concrete projecten voor de inwoners van onze provincie. Meer weten wat we doen? Kijk op www.overijssel.nl


We willen een organisatie zijn waar medewerkers zich thuis voelen. Een organisatie die open is in haar handelen, beloften waarmaakt en afge­rekend kan worden op haar prestaties. Een organisatie die professioneel en betrouwbaar is en oog en oor heeft voor haar inwoners en voor wat zich in de omgeving afspeelt. Een organisatie die zich richt op de toekomst. Waar samenwerking niet alleen binnen de muren van het provinciehuis maar ook daarbuiten vanzelfsprekend is.

 

Investeren in mensen

Ons HRM-beleid is gericht op het vergroten van de flexibiliteit van onze organisatie, zodat we goed kunnen inspelen op de veranderende opgaven. Wij investeren in mensen door in te zetten op de sterke punten van onze medewerkers (talentgericht werken) en het versterken van de inzetbaar­heid en flexibiliteit.

We vinden het belangrijk dat je zelf de regie voert over je inzetbaarheid en ontwikkeling. Onze medewerkers krijgen een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,-voor 5 jaar om cursussen en opleidingen te volgen.

 

Je bent van harte welkom!

We nodigen jongeren van harte uit om bij de provincie te solliciteren. We hebben veel mogelijkheden. Kijk daar­voor op www.werkenbijoverijssel.nl. We hebben een eigen traineepro­gramma en zijn ook aangesloten bij het traineeprogramma van de Talentenregio. Hierin werken veel gemeenten uit de regio Zwolle samen. Zo kan je van binnenuit kennis maken met verschillende overheidslagen.

 

Ook heb je de mogelijkheid stage te lopen bij de provincie. Stages die aansluiten bij jouw interesse: variërend van inhoudelijk beleidsadvies, bestuurlijke aangelegenheden, juridisch, personeel, facilitair tot communicatieve werkzaamheden. Je kunt bijvoorbeeld meelopen of een onderzoek bij ons uitvoeren. En je kunt je aansluiten bij het netwerk Jonge ambtenaren.

 

Het provinciehuis

De provincie Overijssel zit in een monumentaal gebouw in het hart van Zwolle. Het provinciehuis is goed bereikbaar en voorzien van moderne faciliteiten. Kortom, een aangename werkplek. We hebben een flexibel kantoorconcept. Je kiest je plek op basis van de activiteit die je die dag doet. Voor zover je die dag niet ergens in de provincie of thuis aan de slag bent. De voordelen? Je zit nooit op dezelfde plek, je spreekt veel verschil­lende collega’s en ook thuiswerken is mogelijk. Wil je meer weten over ons kantoorconcept? Je kunt filmpjes vinden op YouTube.

 

Je arbeidsvoorwaarden

Je arbeidsvoorwaarden bij Overijssel concurreren absoluut met het bedrijfsleven. Je krijgt ruimschoots de kans om te studeren en jezelf te ontwikkelen. En het grote verschil met andere werkgevers is dat je arbeids­voorwaarden niet direct zijn gekoppeld aan één specifieke functie. Je kunt tijdens je loopbaan verschillende functies uitoefenen, van gelijkwaardig niveau, of doorgroeien naar een hogere functie. Zo blijft je loopbaan afwisse­lend, vol nieuwe uitdagingen.

 

Geïnteresseerd?

Kijk op www.werkenbijoverijssel.nl en maak een jobagent aan om op de hoogte te blijven!

Postadres
Postbus 10078
8000 GB Zwolle
Bezoekadres
Luttenbergstraat 2
8012 EE Zwolle
Provincie
Overijssel
Telefoon
038 499 88 99
E-mail
postbus@overijssel.nl
Website
www.overijssel.nl/