of 63082 LinkedIn

Over Zaanstad

Zaanstad wil een klimaat­ neutrale, maatschappelijk sterke en leefbare stad voor iedereen zijn, met voldoende diversiteit in werkgelegenheid, voorzieningen en inwonersgroepen.

 

Met zo’n 1200 collega’s werken we dagelijks aan de stad. We werken intensief samen met inwoners, bedrijven, instellingen, partners in de regio en met elkaar. Dat doen we met grote betrokkenheid. De cultuur van onze organisatie zie je terug in ons Stadhuis: een flexibele op samenwerken gerichte werkomgeving met rustige werkplekken, en daartussen als ontmoetingsplek ingerichte hoofdstraten. Dat maakt dat je elkaar makkelijk kunt opzoeken en snel kunt schakelen. We zijn trots op het stadhuis van Zaanstad. Het is een modern gebouw dat geïnspireerd is op de historie van de Zaanstreek, een echte eyecatcher. Bovendien is het direct gelegen naast het NS station.

Werk dat er toe doet

Wanneer je werkt bij Zaanstad, doe je werk dat er echt toe doet. Als gemeente staan we immers middenin de samen­ leving én in de regio. Vluchtelingen­ opvang, het begeleiden van mensen van uitkering naar werk, het vinden van plekken voor nog eens 20.000 woningen (plus de benodigde voorzieningen): de maatschappelijke opgave staat bij ons centraal. Om te doen wat nodig is, wordt een beroep gedaan op je kennis, creativiteit, communicatieve vaardig­ heden én je vermogen om tot gedragen oplossingen te komen.

 

Een organisatie in ontwikkeling

De samenleving verandert  continu, de ambities en vraagstukken van Zaanstad zijn groot. Dat vraagt om ambitieuze, gedreven collega’s, die durven te innoveren en zich graag verder ontwikkelen. Collega’s die willen en kunnen, krijgen bij ons de kans om zijn of haar talenten te ontwikkelen en om (door) te groeien. Zaanstad is een informele organisatie met korte lijnen. Er kan veel als je in Zaanstad werkt, en je ontmoet veel inspirerende mensen. Je krijgt verantwoordelijkheid en kunt daar­ door al snel van toegevoegde waarde zijn voor de stad, haar inwoners  en de organisatie. En dat is zichtbaar: zo behoren wij tot de 10 Gouden Gemeentes in het sociaal domein, en staan wij in het land bekend als koploper voor de invoering van de Omgevingswet.

 

Regionale en landelijke speler

Met ruim 150.000 inwoners behoort Zaanstad tot de 20 grootste gemeenten van Nederland en is zij zowel regionaal als landelijk een relevante speler. We werken aan de vitaliteit van de Metro­ poolregio Amsterdam, aan een klimaat­ neutrale, duurzame stad en sluiten aan op Europese ontwikkelingen. Realisatie­ kracht, betrokkenheid en durf zijn eigenschappen, waar wij trots op zijn!

Kun jij omgaan met een omgeving die vol in beweging is, werk je graag aan complexe vraagstukken, voel jij je thuis in een organisatie met ambitie en neem je graag verantwoordelijkheid? Kom dan werken bij Zaanstad en ontdek wat het is om dagelijks te werken aan en met de samenleving!

Postadres
Postbus 2000
1500 GA Zaandam
Bezoekadres
Stadhuisplein 100
1506 MZ Zaandam
Provincie
Noord-Holland
Contactpersoon
Claudia Heller
Telefoon
14075
E-mail
info@zaanstad.nl
Website
www.zaanstad.nl