of 59082 LinkedIn

Over Gemeente Rotterdam

Rotterdam, Stad aan de Maas


Afbeelding

 

In eigen land én internationaal is er veel lof voor de manier waarop Rotterdam zich ontwikkelt. Samen met de stad wil ook de gemeente Rotterdam zich verder ontwikkelen. Dit gaat samen met de veranderende rol van de overheid, die flexibeler moet zijn en meer gericht op burgerpartici­patie. Dat gaat niet in één dag, verande­ren kost tijd en doorzettingsvermogen. 

Als jonge professional kun je een belangrijke bijdrage leveren aan deze veranderingen. Jong talent geeft de gemeentelijke organisatie een boost. Ieder jaar laten daarom ruim 1300 stagiairs een frisse wind door de gemeente waaien. Ook bieden we werkervaringsplaatsen aan en gaan jaarlijks ruim 30 jonge talenten aan de slag in ons tweejarig traineeprogramma. Deze trainees werken op verschillende afdelingen aan wisselende opdrachten, die aanslui­ten bij hun opleiding of talent. Sinds kort hebben we met de drie andere grote gemeenten (Amsterdam, Den Haag en Utrecht) ook een G4 Traineeprogramma. Hierbij rouleren de trainees iedere zes maanden en krijgen ze de kans een kijkje te nemen in de keuken van andere grote steden. Zo leer je van én met elkaar. 

 

Werken voor de gemeente Rotterdam betekent werken voor ruim 630.000 Rotterdammers. Maar het gaat verder. Ook regionaal en landelijk speelt de gemeente een belangrijke rol. Daarom zoeken we mensen met ideeën, die verder kijken dan vandaag en morgen én oog hebben voor maatschappelijke ontwikkelin­gen. Bedenk jij bijvoorbeeld een oplossing om wateroverlast in Rotterdam te voorkomen? Of bouw jij mee aan het nieuwe icoon van de stad? Heb jij ideeën om de sociale verbinding in een wijk te verbeteren? Of wil je ondermijnende criminaliteit bestrijden? 

 

Dit is slechts een deel van de vraag­stukken die een grote bruisende stad als Rotterdam met zich meebrengt. Lijkt het je wat aan de slag te gaan met deze en andere grootstedelijke vragen en je met hart en ziel in te zetten voor de stad en (onze) Rotterdammers? Wil jij alles uit jezelf en je collega’s halen? Breng jij meer daden dan woorden? 

 

Welkom. In Rotterdam kan alles wat jij kunt

Postadres
Postbus 70012
3000 KP Rotterdam Rotterdam
Bezoekadres
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam
Provincie
Zuid-Holland
Telefoon
14010
E-mail
info@rotterdam.nl
Website
www.rotterdam.nl/