of 59082 LinkedIn

Nieuws

Op 1 januari 2014 zijn de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude samen verder gegaan als één sterke gemeente in het Groene Hart. In het licht van die nabije toekomst tekenen zich nu al de contouren af van een ambitieuze en dynamische organisatie. De nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn geeft talent en kwaliteit veel ruimte. Zij combineert de maatschappelijke betrokkenheid van een overheidsorganisatie met de resultaatgerichte aanpak van een onderneming. Voor de ruim 800 medewerkers is dat een uitnodiging om verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te tonen.

Buiten de gebaande paden

De wereld verandert snel, zeker nu de gemeenten veel nieuwe taken en rollen krijgen toebedeeld. Gemeente Alphen aan den Rijn profileert zich daarom als een lerende organisatie, die haar voordeel doet met voortschrijdend inzicht en zich verder durft te ontwikkelen. Onze medewerkers krijgen de vrijheid om ongebaande paden te verkennen als dit onze kwaliteit van dienstverlening ten goede komt. Zij voelen zich ondersteund in hun persoonlijke ontwikkeling en dragen met trots hun steentje bij aan de gedeelde ambities.

 

Frisse wind

In de aanloop naar de fusie kwam de hele organisatie in beweging. Collega’s keken over de schutting van hun eigen functie naar nieuwe perspectieven. Daardoor waaide er een frisse wind door de organisatie, die door de kwartiermaker verder werd aangewakkerd.

Met de introductie van Het Nieuwe Werken en de ontwikkeling tot een netwerkorganisatie bepalen medewerkers steeds vaker zelf hoe, wanneer, waar en met wie zij werken. Vanuit vertrouwen en respect worden zo alle aanwezige kwaliteiten binnen de organisatie aangesproken en met elkaar verbonden.

 

Ambassadeurs

Met haar medewerkers als belangrijkste ambassadeur, bouwt de nieuwe Gemeente Alphen aan den Rijn aan een imago dat steunt op enthousiasme, ambitie en zelfkennis. Medewerkers krijgen er de kans om veel te leren, maar ook veel te brengen. Uiteindelijk richten zij al hun inspanningen op dat ene gemeenschappelijke doel: dat inwoners zich gehoord en gezien voelen door een lokale overheid die haar dienstverlening meer dan

serieus neemt.

Postadres
Postbus 13
2400 AA Alphen aan den Rijn
Bezoekadres
Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn
Provincie
Zuid-Holland
Contactpersoon
Emy van Tilburg, Personeelsmanagement Adviseur
Telefoon
14-0172
E-mail
evantilburg@AlphenaandenRijn.nl
Website
www.alphenaandenrijn.nl