of 64231 LinkedIn

VVD-ers gehoord in zaak-Van Rey

VVD-partijvoorzitter Benk Korthals is verhoord in de corruptie-zaak van Van Rey en het lekken in die zaak. Hij ,,betwijfelt'' of hij kan bijdragen aan ,,de waarheidsbevindingen''.
Reageer

VVD-partijvoorzitter Benk Korthals is in totaal zeven uur lang gehoord in de zaak-Van Rey. Korthals weigerde in eerste instantie om te getuigen, maar bedacht zich daarna, zo stelt hij zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Waarheidsbevindigen
Korthals werd gehoord in twee afzonderlijke onderzoeken: de corruptiezaak-Van Rey en een onderzoek naar lekken in die zaak. Hij ,,betwijfelt'' of hij kan bijdragen aan ,,de waarheidsbevindingen'', zegt hij, en heeft vragen over de uitvoerige manier waarop het Openbaar Ministerie (OM) de VVD als partij in deze zaak betrekt.

Gebrandmerkt
De VVD-partijvoorzitter wijst op het gevaar dat politieke partijen worden gebrandmerkt omdat justitie ze zonder concrete verdenkingen in hun onderzoek meeneemt. ,,Het OM moet natuurlijk enige voorzichtigheid aan de dag leggen tegenover politieke partijen'', aldus Korthals. Voor hem dreigt nu het gevaar dat hij als voorzitter ,,minder goed kan functioneren tegenover leden en afdelingen'', zegt de oud-minister van Justitie.

 

Getuige

Ook de penningmeester van het VVD-hoofdbestuur, Ger Jaarsma, en zeker vier Limburgse VVD-bestuurders zijn volgens Korthals als getuige gehoord. Voormalig VVD-wethouder van Roermond Jos van Rey wordt verdacht van corruptie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Klik hier voor alle vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.