of 59185 LinkedIn

Vodafone - De belangrijkste ICT-trends

Afbeelding

 

De ICT markt is dynamisch en beweegt steeds sneller. De afgelopen 50 jaar is de ICT industrie verschoven van een wereld die bestond uit mainframes en terminals naar een wereld van cliënt-server en pc’s. Volgens IDC is de ICT industrie opnieuw verschoven naar het “3rd platform” van groei en innovatie waarbij Cloud, Mobility, Big Data/Analytics en Social Business de vier belangrijkste pijlers zijn. Dit platform brengt kansen maar ook uitdagingen met zich mee. In het 3rd Platform is ICT geen bottleneck meer; organisaties hebben de kans hun IT werkveld compleet te transformeren, gloednieuwe bedrijfsoplossingen te bedenken en zien we dat industrieën door ICT veel verandering ondergaan.

 

"Organisaties hebben de kans hun IT werkveld compleet te transformeren"


We zien ook dynamische ontwikkelingen naar voren komen zoals het ‘Internet der dingen’ oftwel Internet of Things (IoT). IDC verwacht de komende jaren een explosie van apparaten die aan het internet verbonden zullen zijn. Op dit moment zijn ongeveer 13 miljard apparaten verbonden met het internet; in 2020 zullen dat er 30 miljard zijn. Naast de implicaties van IoT, zien we ook veel veranderingen binnen bedrijven en industrieën vanwege ‘digitale transformatie’. Per definitie is digitale transformatie de toepassing van de technologieën die gerelateerd zijn aan het 3rd platform om zo fundamentele veranderingen binnen een organisatie door te voeren met als doel de marktpositie radicaal te veranderen. Elk jaar publiceert IDC tien voorspellingen voor de ICT industrie en dit jaar wordt er opnieuw bevestigd dat de voornaamste ICT ontwikkelingen zullen plaatsvinden rondom het 3rd platform. Dit is een greep uit de IDC voorspellingen voor 2016.


Digitale Transformatie (DX)
Binnen de komende twee jaar zal voor twee derde van de “Global 2000” CEO’s “digitale transformatie” het fundament vormen van hun bedrijfsstrategie. Een steeds groter deel van IT budgetten - 43% in 2020 - zal besteed worden aan nieuwe DX initiatieven. Een recent enquête onder Nederlandse CIO’s toont aan dat digitale transformatie ook in Nederland momenteel één van de belangrijkste business prioriteiten is voor 2016.

 

3rd platform IT
De business wil agile IT, korte time-tomarket en analytics om te gebruiken bij het uitdenken van nieuwe producten en diensten, en het aanboren van nieuwe markten. En niet te vergeten handige en slimme apps. Kortom, de dienstverlening van IT draait steeds meer om de customer experience. De klant verwacht hoogwaardige, slimme en snelle dienstverlening via zijn mobiel of pc. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de klant bijzonder ongeduldig is: een mobiele app of website die niet goed werkt, laat de gebruiker al snel besluiten zijn geld elders te besteden.

 

"De dienstverlening van IT draait steeds meer om de customer experience"


Investeren in Mobiliteit
IT investeringen in mobiliteit gerelateerde producten en diensten en projecten wereldwijd is 25% van het total IT budget in 2015 en zal groeien (en pieken) naar 40% in 2018. Uit een recente enquête over bedrijfsmobiliteit in Nederland blijkt o.a. dat Mobile Collaboration (door o.a. IM, audio/web vergaderen, sociale media) door 23%, Mobile Management en beveiliging door 17% en bijvoorbeeld Business Intelligence door 7% van de ondervraagden als de meest kritische mobiele technologieën wordt gezien.

 

"Het aantal mobiele bedrijfsapplicaties wereldwijd zal in 2018 verviervoudigd zijn, waarbij 60% van de applicaties geen PC variant meer heeft"


Mobiele Applicaties
Het aantal mobiele bedrijfsapplicaties wereldwijd zal in 2018 verviervoudigd zijn, waarbij 60% van de applicaties geen PC variant meer heeft. Een recente enquête onder IT beslissingsbevoegden in Nederland toont aan dat 36% op dit moment mobiele B2B applicaties te gebruiken en 38% geeft aan dit op korte termijn te lanceren. 30% van de ondervraagden geeft aan mobiele B2E applicaties te gebruiken en 43% zal dit op zeer korte termijn installeren binnen het bedrijf.

 

Bron: geschreven door IDC

 

Wilt u meer weten over de zakelijke communicatie oplossingen van Vodafone?
Kijk op onze website of vul het contactformulier in op onze website.

 

Download hier de PDF "De belangrijkste ICT-trends".

Verstuur dit artikel naar Google+

Afbeelding

Toekomstbestendige overheden

 AfbeeldingWil een overheid toekomstbestendig zijn, dan moeten ambtenaren overal kunnen communiceren. Via welk apparaat of welke verbinding dan ook. Zo zijn ze in staat klantgericht te werken. En de beschikbare gegevens bieden kansen voor innovatie. 

Lees meer

Grip op digitale beveiliging

 

Afbeelding‘Bring your own device’ wint aan populariteit. Ambtenaren die hun eigen smartphone of tablet op het werk gebruiken; dit biedt voordelen voor overheden. Maar hoe krijgt een provincie of gemeente grip op de beveiliging van data op privé-devices? Lees meer

De voordelen van MDM

 AfbeeldingMedewerkers van de provincie Drenthe moeten altijd mobiel toegang hebben tot relevante data in een veilige omgeving. Lees hoe de provincie een passende Mobile Device Management (MDM)-oplossing vond, de beheerlast van mobiele telefonie terugdrong én kosten bespaarde. Lees meer

Klaar voor de toekomst?

 

AfbeeldingEen ‘Ready Business’ of ‘Ready overheid’ onderneemt en innoveert en gebruikt hiervoor de juiste technologieën. Veilig, effectief en efficiënt. Ook klaar zijn voor de toekomst? Download het eBook Enterprise Mobility Management en doe inspiratie op. 

Lees meer

De voordelen van 4G

 

Afbeelding4G zorgt voor snellere en meer betrouwbare communicatie met klanten, partners en medewerkers, zo blijkt uit onderzoek. Dit bespaart tijd en geld, zorgt voor een betere klantervaring en trotse ambtenaren en biedt kansen voor innovatie. Wat betekent 4G voor uw overheid? Lees meer