of 64120 LinkedIn

Verdachte burgemeester Meerssen meldt zich ziek

Wethouder Van Rey en burgemeester Offermanns
Wethouder Van Rey en burgemeester Offermanns
Reageer

Burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen heeft zich vrijdag ziek gemeld. Dat zei locoburgemeester Jo Dejong van Meerssen vrijdagavond. Offermanns is verdachte in het corruptieonderzoek naar de Roermondse wethouder Jos van Rey.

,,De burgemeester heeft zich om 12 uur ziek gemeld'', zei Dejong. ,,Daarna heb ik niets meer van hem gehoord.''


Gelekt uit vertrouwenscommissie

Van Rey en Offermanns zijn beiden lid van de VVD. De gemeenteraad van Roermond heeft Offermanns eind september voorgedragen als nieuwe burgemeester van Roermond. Maar justitie verdenkt Van Rey ervan daarbij uit de vertrouwenscommissie gelekt te hebben, waarschijnlijk ten faveure van Offermanns. Die is nu medeverdachte in het corruptieonderzoek-Van Rey. Sinds vrijdagmiddag was Offermanns ook telefonisch niet meer bereikbaar.

Stasipraktijken
In Roermond klinkt kritiek op het optreden van justitie. Die zou zich van Stasipraktijken bedienen in het onderzoek, vindt VVD-raadslid Dré Peters na afloop van een verhoor door de rijksrecherche: ,,Het lijkt hier wel Oost-Berlijn''. Peters was voorzitter van de vertrouwenscommissie die zijn partijgenoot Ricardo Offermanns naar voren schoof als nieuwe burgemeester van Roermond.


Telefoon maanden afgetapt

Volgens Peters is de hele procedure rond de voordracht van Offermanns eerlijk verlopen. Peters zei verder dat de telefoon van Jos van Rey al maandenlang werd afgetapt. ,,Stasipraktijken'', fulmineert Peters. Het VVD-raadslid keerde vrijdag overhaast terug van een vakantie in de Duitse Eifel, waar hij een tweede huis heeft. ,,Ik hoorde dat er in Roermond stront aan de knikker was en heb me bij de recherche gemeld. Ze hebben me vervolgens als getuige gehoord van 17 tot 20.30 uur. Steeds doorzagen over hetzelfde'', aldus Peters.

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.