of 59082 LinkedIn

Twitterende wethouder wil geen dood vogeltje zijn

PvdA-wethouder Bouke Arends
PvdA-wethouder Bouke Arends
3 reacties
De Emmense PvdA-wethouder Bouke Arends twittert erop los, maar niet iedereen in het gemeentehuis is daar blij mee. Sommige partijen voelen zich beledigd door zijn tweets. Wakker Emmen stapte zelfs naar het college van b en w om zich over Arends' twittergedrag te beklagen.

De wethouder bracht de partij ooit in verband met 'domheid' en 'misleiding' . Ook twijfelde hij onlangs op twitter aan de principes van een lid van de Ouderpartij, dat zich voor de Statenverkiezingen verkiesbaar had gesteld voor de PVV.

 

Heeft u spijt van uw uitlatingen?
‘Zeker niet. Ik sta nog steeds volledig achter mijn uitspraken. Misschien moeten die partijen ook eens nagaan waarom ik dat gezegd heb. De tweets hadden een aanleiding. Ze vormden een reactie op politieke handelingen waar ik mij als PvdA'er niet in kon vinden’.

 

Wat vindt u van de kritiek op uw tweets?

‘Ik begrijp best dat mensen de link leggen tussen mijn tweets en de functie die ik bekleed, maar die uitspraken doe op een persoonlijke pagina. In de eerste plaats ben ik een mens met een mening. Die tweets stuur ik de wereld in als PvdA’er, niet als wethouder. Het gaat dus ook niet om standpunten van het college. Ik vind dat Wakker Emmen ook wel erg heftig en formeel heeft gereageerd op mijn tweets, door aan te kloppen bij de burgemeester. Jammer’.

 

Moet u niet zich als wethouder op twitter niet zoveel mogelijk afzijdig houden van politiek?

‘Als ik mijn ideeën over bijvoorbeeld Wakker Emmen in de kroeg had verkondigd, ook een publieke ruimte, dan had niemand daar notie van genomen. De burger is erop gesteld als politici en bestuurders een mening hebben, en die wil ik graag geven. Ik wil geen wethouder van het dode vogeltje zijn’.

 

Maar gaat politiek bedrijven en twitteren wel samen?

‘Je komt er niet onderuit: social media maken deel uit van de moderne tijd. De vraag hoe als gezagsdragers om te gaan met twitter, werpt zich echter wel steeds vaker op. Daar moet nog een goede vorm voor gevonden worden. Maar wat is er mis mee als ik privé mijn mening ergens over verkondig? Dat staat los van mijn politieke werkzaamheden. Het wordt wel erg lastig om elke tweet van tevoren te moeten voorleggen aan het college van b en w, om op die manier met gelijke tong te praten. Dat is niet te doen’.

 

Gaat u  in het vervolg meer op uw woorden letten?

‘Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.  Maar misschien zal ik me af en toe wel meer gaan afvragen of het echt nodig is om sommige zaken te delen met de goegemeente. Soms krijgen bepaalde uitspraken zoveel aandacht, terwijl dat van tevoren helemaal niet de bedoeling was’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.