of 64740 LinkedIn

Special Het Roer Moet Om

Afbeelding

Wat is er toch in Nederland gevaren? Het belastingtoeslagendebacle raakt maar niet opgelost. De zorg loopt vast, er is geen personeel meer te krijgen. Statistici ruziën over de vraag of de kloof tussen arm en rijk wel of niet groeit, terwijl het aantal mensen met problematische schulden simpelweg stijgt. Ondertussen lijken de problemen in de jeugdzorg en de Wmo al even onuitroeibaar als de Japanse duizendknoop, en lopen de azc’s ineens weer vol. Ook dat laatste is geen goed nieuws voor gemeenten, want vanaf 1 januari 2022 is inburgering hun pakkie-an.

 

Ergo: het roer moet om. Maar wie gaat dat doen? En hoe zorgen we ervoor dat het geen  zigzagkoers wordt? Een herfstspecial met nijpende kwesties voor overheden, zoals:

1 – Een onderzoek naar dubieuze zorgaanbieders. Wie zijn ze? En wat doe je ertegen?

2 - Weten is nog geen doen, schreef de WRR al in 2017. Wat zijn we sindsdien opgeschoten? Over het belang van sociale kwaliteit voor meedoen aan de samenleving.

3 – De bijstand als bankschroef. Hoe kan de systeemwereld meer rekening houden met de dagelijkse realiteit van uitkeringsgerechtigden?

4 – Hoe eerder je signaleert, hoe kleiner het gevaar dat betalingsachterstanden uitgroeien tot ontwrichtende schulden. Gemeenten zijn daar sinds 1/1/2021 verantwoordelijk voor. Wat levert dat op? Waar schort het nog aan?

5 – En een essay over de ins en outs van de nieuwe Wet inburgering.

 

De unieke uitgave verschijnt op vrijdag 26 november, u kunt uw advertentie reserveren tot uiterlijk maandag 22 november 11.00. Klik hier voor de advertentiemogelijkheden!
 

Verstuur dit artikel naar Google+

Facts & Figures

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform voor de hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de overheid vanaf salarisschaal 8.
 

  • 200.000 unieke bezoekers per maand
  • 10 nieuwsbrieven, totaal ca. 55.000 unieke abonnees
  • Linkedin Groep met ca 62.000 leden
  • Magazine (papier+online) 44.528 abo (op privé adres)
  • Vacaturebank ca 190.000 pageviews per maand
  • Nieuwe samenwerking Binnenlands Bestuur en Finance.nl

Contact

Uploaden materiaal

Uw advertentie naar ons uploaden zonder advertentiecode? Klik hier en volg de instructies op de site.

 

Wilt u meer informatie over de aanleverspecificaties? Neem contact op met Gerda Bruggeman of Annet van Vliet via sales@binnenlandsbestuur.nl