of 59130 LinkedIn

Special Sociaal 2017

Drie jaar na de decentralisatie van de taken op het gebied van jeugd, werk en zorg is de vraag hoe effectief het gemeentelijk beleid is. In hoeverre zijn de beoogde resultaten bereikt? Heeft de gemeente eigenlijk wel voldoende inzicht in wat de inwoners nodig hebben en lukt het om op die behoeften in te spelen? Kortom: de special geeft een inkijkje in de geleverde prestaties en de maatschappelijk effecten die deze mogelijk nu al sorteren. 

1. Hebben gemeenten voldoende financiële armslag om daarmee sociale slagkracht te ontwikkelen? Interview met Arno Visser, president van de Algemene Rekenkamer

 

2. Outcome van sociale wijkteams; de gemeenten Utrecht en Eindhoven hebben samen het instrument Wat telt ontwikkeld om de resultaten van wijkteams in kaart te brengen. Hoe werkt het en wat levert het op?

 

3. Om kwetsbare inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen, is het belangrijk een goed beeld te hebben van hun netwerk. Want daarop wordt immers de zorg en ondersteuning die mensen krijgen gebaseerd. Maar hoe kun je als gemeente een goed beeld krijgen van dat netwerk? In de gemeente Krimpenerwaard wordt het netwerk visueel in kaart gebracht en vormt het de basis voor de toewijzing van voorzieningen.

 

4. Het is voor gemeenteraden vaak moeilijk sturing te geven aan het sociaal domein. De materie is te complex en de raadsleden weten niet op welke cijfers zij zich moeten focussen. Welke informatie zouden beleidsmedewerkers de gemeenteraadsleden kunnen aanreiken om de sturen op resultaten in het sociaal domein?

 

Heeft u interesse om te adverteren en bent u nieuwsgierig naar de advertentietarieven? Neem dan contact op met de afdeling sales; telefoon 020-57 33 634 of email sales@binnenlandsbestuur.nl.

 

De gehele top van het lokale bestuur heeft een abonnement op Binnenlands Bestuur. Zij ontvangen het blad elke veertien dagen op vrijdag op het huisadres. Het blad is al ruim 35 jaar hét medium voor onafhankelijk nieuws, opinie en achtergrond. Themanummers van Binnenlands Bestuur worden meer dan uitstekend gelezen.

 

De special verschijnt op vrijdag 9 november 2017. U kunt uw advertentie reserveren tot uiterlijk maandag 6 november 2017 11.00 uur.

 

Afbeelding

 

Het congres Grip op resultaten in het sociaal domein vindt plaats op donderdag 9 november in congrescentrum Van der Valk Hotel in Veenendaal. Het wordt georganiseerd in samenwerking met BMC, Hot ITem, Movisie en Schulinck. Meer informatie

Verstuur dit artikel naar Google+

Facts & Figures

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform voor de hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de overheid vanaf salarisschaal 8.
 

  • 200.000 unieke bezoekers per maand
  • 900.000 pageviews per maand
  • 9 nieuwsbrieven, totaal ca. 55.000 unieke abonnees
  • Linkedin Groep met ca 59.000 leden
  • Magazine 46.000 abonnees op privé adres
  • Vacaturebank ca 230.000 pageviews per maand

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle interessante advertentiemogelijkheden van Binnenlands Bestuur? Abonneer u op de nieuwsbrief BB adverteren!

Aanmaken

Contact

Uploaden materiaal

Uw advertentie naar ons uploaden zonder advertentiecode? Klik hier en volg de instructies op de site.

 

Wilt u meer informatie over de aanleverspecificaties? Neem contact op met Gerda Bruggeman of Annet van Vliet via sales@binnenlandsbestuur.nl