sociaal / Partnerbijdrage

Inzicht middels data-analyse binnen het sociaal domein

Inzicht middels data-analyse binnen het sociaal domein. Geen onverwachte kosten als verrassing.

23 november 2021
data-analyse.png

Maak kennis met Ricardo Peters, consultant binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal. Als consultant biedt hij gemeenten inzicht middels data-analyse. En zorgt hij ervoor dat gemeenten niet worden verrast met onverwachte kosten. In dit blog lees je meer over Ricardo en zijn rol als consultant.

Ricardo, vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Ricardo Peters, al 6 jaar werkzaam bij Zorg-Lokaal. Waarvan de laatste 4 jaar als consultant. Mijn expertises zijn: data-analyse sociaal domein, begrotingen en prognoses, en het verantwoordingsproces. Tot slot ben ik ook backoffice expert iWmo en iJeugd.

 

Het is mijn streven om gemeenten inzicht te bieden middels data-analyse. En ervoor zorgen dat gemeenten niet verrast worden met onverwachte kosten die je middels een analyse wel had kunnen voorspellen.

 

Waarom is werken voor Zorg-Lokaal en haar opdrachtgevers zo leuk?

Als consultant krijg ik iedere keer een andere opdracht waarbij de opdracht anders is dan je vorige. Zo blijven we variërend werk doen. En dat is waar ik van hou.

 

Aan welke opdrachten werk je momenteel?

Op dit moment ben ik als consultant bezig met 2 opdrachten bij diverse gemeenten. Deze opdrachten zijn:

 

  • Data-analist.
  • Bieden van ondersteuning met betrekking tot prognoses.

 

Kun je wat meer vertellen over een opdracht?

Als data-analist ben ik werkzaam voor een gemeente. Deze gemeente voert naast haar eigen gemeente ook de administratie uit voor diverse andere gemeenten in de regio. Hierdoor wordt er aan de betreffende gemeente ook inzicht gevraagd met betrekking tot managementinformatie. Eén van deze onderdelen is het leveren van prognoses. Dit zodat gemeenten dit kunnen gebruiken voor hun begrotingen en jaarrekeningen.

 

Mijn rol hierin was het opzetten van een format die hiervoor wordt gebruikt. Dit heb ik vorig jaar ontwikkelt en overgedragen aan de gemeente. Op dit moment ondersteun ik de gemeente als back-up. Dit met als doel als er iets vastloopt in het format of nieuwe ontwikkelingen zijn, hen hierbij te helpen. Tot slot ben ik als data-analist nog actief binnen de gemeente om verschillende projecten op te starten en de resultaten hiervan te analyseren.

 

Meer informatie of nieuwsgierig?

Ben je naar aanleiding van dit interview met Ricardo benieuwd naar wat hij voor jou kan betekenen? Stuur hem gerust een berichtje of connectieverzoek op LinkedIn. Of ben je nieuwsgierig naar wat wij als Zorg-Lokaal nog meer doen? Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.