sociaal / Partnerbijdrage

Grip en Sturing in het Sociaal Domein

Interactieve inspiratiedag | 29 november | 10:00 - 16:30

17 oktober 2022
Inspiratiedag

Een interactieve inspiratiedag over de meerwaarde van data gedreven werken en toepassing hiervan in de praktijk!

Inzicht in de uitgaven en de kwaliteit van geleverde zorg. Zijn uw middelen effectief, rechtmatig en dóélmatig besteed? Kunt u bijsturen waar dat nodig is? Het is essentieel voor gemeenten om financieel én beleidsmatig in controle te zijn: dat geldt zéker in het sociaal domein.

Toch heeft lang niet elke gemeente voldoende inzicht in en controle op haar cijfers. Laat staan een beleid gestoeld op een begrip als ‘data gedreven werken’. Op deze interactieve dag nemen wij u, met behulp van enkele interessante sprekers, aan de hand in de wereld van data, business intelligence, verantwoording en sturing. Zo
leren we met praktijkvoorbeelden van elkaar wat wél en wat niet werkt. Want hoe begin je eigenlijk met data gedreven werken? En als je al begonnen bent, op welke KPI’s ga je dan sturen? Hoe zie je dit direct terug in je dagelijks werk?

Praktisch


Waar?
Het Oude Magazijn – Soesterweg
310f, 3812 BH Amersfoort

Van?
10:00 uur tot 16.30 uur

Kosten?
Gratis

Aanmelden?
Aanmelden kan via dit formulier.

Programma


10:30 uur Inloop 

10:45 – 11:25 Roadmap en Ontwikkelingen Stipter
Stipter neemt u aan de hand van onze roadmap mee in de belangrijkste doorontwikkelingen die wij voorzien voor 2023 en verder. Spreker: Bob van Pelt – IT manager Stipter.

11:40 – 12:45 Inspiratiesessie Data gedreven werken: waar begin je?
Als data-officer ondersteunt Ad Stander van Datamaverick gemeenten waaronder Westland, Den Haag en Amsterdam. Werken met data is nog niet bij iedereen ‘geland’. Het lezen van data en werken met data krijgt nu steeds meer de aandacht. Naast het pitchen van data geletterdheid, ziet hij met name veel kansen voor iedere medewerker bij MKB en gemeenten bij het adopteren van een data gedreven aanpak.

12:45 - 13:45 uur Lunch

13:45 – 14:40 uur Inspiratiesessie: BI in de praktijk – contractmanagement

Robin de Haas is BI Consultant bij Stipter. Vanuit deze rol is hij verantwoordelijk voor de inrichting en uitbreiding van het rapportageplatform bij de regio Meerinzicht. In een interactieve demonstratie toont Robin de gemaakte rapportages en vertelt over hoe deze rapportages in de praktijk van directe meerwaarde zijn in de contractgesprekken die de gemeenten met zorgaanbieders
voeren.

14:55 – 15:45 uur Inspiratiessessie: Verantwoording in de keten
De samenwerking tussen gemeenten, zorgaanbieders en tussen aanbieders onderling kent een hoge administratieve druk. Steeds vaker worden administratieve lasten verplaatst naar een kleiner aantal leveranciers (hoofd- en onderaannemerschap). Be-Better helpt samenwerkende zorgleveranciers te voldoen aan de eisen van gemeenten, zodat een win-win situatie ontstaat. Jouke Langhout van Be-Better behandelt een aantal praktijkcases waarin stap-voor-stap de ketensamewenwerking wordt verbeterd.

Vanaf 15:45 uur Afsluiting en Borrel

Aanmelden kan via dit formulier.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.