Advertentie
sociaal / Nieuws

Kwetsbare kinderen in de knel

De Nederlandse Kinderombudsman Marc Dullaert waarschuwt de Tweede Kamer voor het overhevelen van de jeugdzorg naar de gemeenten.

07 oktober 2013

De Nederlandse Kinderombudsman Marc Dullaert waarschuwt de Tweede Kamer voor het overhevelen van de jeugdzorg naar de gemeenten. Als dat tegelijkertijd gebeurt met bezuinigingen, komen kwetsbare kinderen in de knel. Dat zegt Dullaert zondag tegen de NOS naar aanleiding van eerdere ervaringen in Denemarken op dit gebied.

Meer kosten
Volgens Dullaert kostte de overgehevelde zorg in Denemarken de eerste jaren juist meer. Pas na 4 jaar werd een kleine besparing bereikt.

Kwaliteit
Staatssecretaris Martin Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zegt dat de gemeenten zich al lang voorbereiden en nauw samenwerken, zodat de kwaliteit van de zorg wel op peil zal blijven. De Tweede Kamer stemt deze week over de kwestie. De Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en jongeren in Nederland.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jos praat / beleidsmedewerker
Van Rijn gelooft nog in sprookjes: dat verwacht je toch niet van een staatssecretaris?
GJV / betrokken
De foto bij dit artikel is veelzeggend!! De rijksoverheid wil haar problemen oplossen en haar gelijk halen over de ruggen van kwetsbare kinderen.
DM
Kinderen zijn per definitie kwetsbaar, dus kwetsbaar is een adjectief wat niets toevoegt. Dat Van Rijn het blijkbaar voldoende vindt dat de zorg op peil blijft, is wel zorgelijk. Want de jeugdzorg, of wat daar voor doorgaat, is nu beneden alle peil.
H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Waar heeft de man het over? Denkt hij van achter zijn bureaustoel te kunnen aangeven welke geldstromen de jeugdzorg nodig heeft?

Ombudsman spelen prima, maar blijf wel met twee benen op de grond staan.
W.F.Willems / gepens.
Deze ombudsman doet me denken aan de metafoor uit Die Blechtrommel, hij wil niet groeien of juist wel?
Advertentie