sociaal / Partnerbijdrage

Roadmap geeft gemeenten inspiratie voor impuls aan sociaal ondernemerschap

Roadmap geeft gemeenten inspiratie voor impuls aan sociaal ondernemerschap. Coproductie tussen G32-stedennetwerk en KplusV.

06 juni 2017

Coproductie tussen G32-stedennetwerk en KplusV.

Het stimuleren van sociaal ondernemerschap is voor veel gemeenten een prioriteit. Dat laat ook de strategische agenda van het G32-stedennetwerk zien. Vanuit de gedachte dat steden van elkaar kunnen leren, zijn nu kennis en ervaringen rondom sociaal ondernemen gebundeld in een roadmap. Op 1 juni is het eerste exemplaar van deze publicatie – een coproductie tussen de G32 en KplusV – overhandigd aan Willemien Vreugdenhil, voorzitter van de G32-Pijler Economie & Werk.Coproductie tussen G32-stedennetwerk en KplusV.

De roadmap ‘Meer impact met sociaal ondernemerschap’ inspireert gemeenten om sociaal ondernemerschap een extra impuls te geven. Bijvoorbeeld met integraal accountmanagement, inkoop en aanbesteding, en een goed werkend ecosysteem. Geïllustreerd door voorbeelden uit Haarlemmermeer (kansenkaart), Enschede (Twente Move2Social) en Utrecht (Social Impact Market).

Impact voorop
Adviseur Joost Clarenbeek zette samen met collega’s Geert van Dijk en Reinout Evers alle kennis en best practices op papier. “In opdracht van én in nauwe samenwerking met de G32 is deze roadmap tot stand gekomen. Het is een waardevolle verzameling geworden van tips en succesverhalen. En beweegt gemeenten om met sociaal ondernemerschap nog meer impact te realiseren. Voor bijvoorbeeld een inclusieve arbeidsmarkt, minder eenzaamheid of armoede, meer duurzaamheid of afvalreductie.”

Ook geïnspireerd raken?
De eerste roadmap werd gepresenteerd tijdens de bestuurlijke netwerkdag van de G32 in Haarlem, waar sociaal ondernemerschap de hoofdrol speelde. Wil je online door deze publicatie heen bladeren? Dat kan via deze link. Liever een papieren versie ontvangen? Vraag er onze adviseur Joost Clarenbeek naar. Hij denkt ook graag mee over een boost aan sociaal ondernemerschap in jouw gemeente.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.