of 61819 LinkedIn

Bedankt en misschien tot ziens

Op maandag 1 juni begin ik in mijn nieuwe baan als secretaris-generaal van VWS. Een prachtige nieuwe uitdaging waarin ik mijn passie voor de publieke zaak en drijfveer om maatschappelijk verschil te maken op landelijk niveau de vrije loop kan laten. In die functie ben ik minder vrij om publiekelijk te zeggen wat ik vind. Dat betekent dat deze 194ste column mijn laatste is in deze soort.

Ik ben nog met mijzelf, met de redactie en met het ministerie in overleg of ik in een andere vorm nog door wil en kan gaan. De vraag is natuurlijk vooral of ik in mijn nieuwe functie nog columns kan schrijven die spannend genoeg zijn voor de lezer. Ik zou wellicht verslag kunnen gaan doen van mijn zoektocht naar inspirerende goede praktijken in de zorg. Maar of de lezer daar op zit te wachten weet ik natuurlijk niet.

 

Hoe dan ook, de komende tijd ga ik mij concentreren op het inwerken in mijn nieuwe baan. Voor nu wil ik alle trouwe lezers van mijn columns (en dat waren er vele honderden) langs deze weg van harte bedanken voor hun aandacht en kleurrijke reacties.

Erik Gerritsen
Lees de columns van Erik Gerritsen hier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door de Goot op
Blij dat we eindelijk van deze Gerritsen verlost zijn. Er is geen columnist bij BB die zo vaak voor eigen parochie heeft gepredikt. En rucksichtloos alle reacties weg censureerde die hem niet bevielen.

Bij VWS is het een grote puinzooi. Eens kijken of G. daar nog wat aan kan doen. Of is zijn hoofdopdracht om partijgenoot en brokkenpiloot Van Rijn uit de wind te houden ?
Door Piet van Mourik (directeur Stichting De regisserende Gemeente) op
Hoi Erik,
Bedankt voor je inspiraties. En door je columns en erbuiten....Veel succes bij het Rijk.
Let's keep in touch.
Groet,
Piet.
Door Jos Dings (Juridisch Adviseur/ fractievz. PvdA/GL Beemster) op
Het zou natuurlijk interessant zijn om te kijken of je je bevindingen en methodiek uit je proefschrift in een wereld met veel grotere institutionele belangen en tegenstellingen zou kunnen toepassen om de nu talrijke missers te voorkomen. Lijkt me een mooie stip aan de horizon. Succes daarmee en zoals eerder gezegd bedankt.
Door Ageeth op
Beste Erik, proficiat. Zorg dat je in deze nieuwe functie niet met je kop in de klei valt. Praat moeilijk. Majoretten poppen lopen er al genoeg rond in Den Haag.
Door Marjolein Hins (Strategisch adviseur en verbinder) op
Dag Erik,

Ik hoop dat jullie een nieuwe vorm vinden waarin jij kunt blijven zeggen wat je denkt, wellicht vanuit een nog meer observerende en verbindende positie. We zijn namelijk toe aan gelijkwaardigheid en ontwikkeling in alle lagen van het bestuur van ons land om tot werkelijke transformatie te komen. Werd gisteren ook weer bevestigd bij de startbijeenkomst van Het Nieuwe Zorgen. Helderheid zoals jij die hebt, in woord en zeker ook geschreven, met respect naar alle betrokken partijen, zou daarbij enorm helpen.

Veel succes en vooral ook plezier morgen bij jouw afscheid!

Hartelijke groet, en tot ziens,
Marjolein
Door Bert op
Beste Erik,
De jeugdzorgwerkers zien weer licht aan het einde van de tunnel nu er iemand bij VWS komt die zijn praktische kennis en praktijkervaring toe kan voegen.
Graag zien wij een open communicatie tussen overheid en werkvloer ontstaan waar iedere organisatie hier tussenin lering uit kan trekken om de transitie en professionalisering werkelijk vorm te gaan geven.
Gemeenten doen hun best, maar het ontbreekt velen aan inzicht en kennis wat de werkelijke problematiek is bij het uitvoeren van jeugdzorg in het preventieve vrijwillig kader. Daarnaast zijn veel gemeenten individueel zelf het wiel aan het uitvinden hoe een juiste uitvoering te ontwikkelen, terwijl er veel professionals zijn die nu hun werkzaamheden zo goed mogelijk uitvoeren, maar niet de ondersteuning krijgen en niet gehoord worden, omdat men geen idee heeft waar ze het over hebben.
Ook de juridische status van de jeugdzorgwerker wordt vaak niet begrepen door gemeenten, zelfstandige professionals die onder het tuchtrecht vallen en derhalve moeten voldoen aan de eisen die het tuchtrecht en de registratie aan hen stelt.

Ik wens je veel succes en resultaat in dit lastige dossier.
Door Leo Euser (interim-bestuurder en adviseur Jeugdzorg) op
Erik,
Dank voor je inspiratie en veel succes met het maken van verschil op je nieuwe plek.
Door Kees Verhaar (Lector Social Work & Innovation bij NCOI) op
Beste Erik,

ik hoop van harte - nee, beter: ik reken er op! - dat je in je nieuwe rol vormen zult vinden om vanuit je passie en deskundigheid ons allen te prikkelen en uit te dagen om nieuwe wegen naar de toekomst te vinden. Ten bate van iedereen in ons land, en vooral van degenen die om wat voor reden dan ook een opkontje (en soms wat meer of wat steviger :-) ) nodig hebben. Wellicht dat het stellen van vragen (bv via dit medium) een goede vorm is, zodat er een soort informele adviesclub open voor ieders kennis, ervaring en ideeën ontstaat?

Hoe dan ook: dank voor al je inzet, niet alleen in deze columns maar ook in de boeken, spreekbeurten enzovoorts (ga daar vooral mee door!) waarin je je ervaringen hebt gedeeld.

Tot spoedig, hartelijke groet,
Kees
Door Rob van Wuijtswinkel (Lid Directieraad Gemeente Nijmegen) op
Beste Erik, heel veel succes in Den Haag. Jouw ervaring met de "poten in de klei" zullen ongelofelijk mooie input zijn in Den Haag. Dank voor je vele columns. Het was een welkome spiegel voor alle dag in de transities in het algemeen en in de jeugdzorg in het bijzonder.